Vatandas seker bayramina, sekersiz giriyor

11 ayin sultani mübarek Ramazan ayinin ardindan Ramazan Bayrami da geldi, çatti. Bir diger ismi seker bayrami olan Ramazan Bayrami'na daha j» günler öncesinden hazirlanan sekerciler ise bekledigini bulamadi. Geçen yillara nazaran sehrin muhtelif yerlerinde seyyar olarak seker satisi yapanlarin da sayisinin düsmesi de Ramazan Bayrami sekercilere pek tat vermedigini göstergesi oldu. Özellikle geçtigimiz yillarda seker satislari tavan yaparken bu yil ekonomik krizin ve okullarin açilmasinin ayni anda gerçeklesmesi ile seker satislarinda çok büyük bir düsüs yasandi. Bir çok seyyar saticisinin bile eski yillarda yaptigi açik ve kilogram usulü seker satisini bu yil yeglemedigi belirtildi. Bayram sekerlerinin geçen yila oranla seyyar dökme satisi yapilmamasi seker alicilarini büyük marketlere ve seker satisi yapan yerlere yönlendirdi. Bayram seker satisi yapan esnaf ise köylünün geçen yillara göre az gelmesinin isleri minimuma indirdigini ve seker satislarinin pek tat vermedigini belirtti.

Gelen misafirlere baklavanin yani sira seker ikrami yapildigi Ramazan Bayrami öncesi seker satislarinin düsüsündeki nedenin, piyasada para dönmemesine ve kredi karti kullaniminin yayginlasmasi ile birlikte vatandaslarin büyük marketlere yönelmesinden kaynaklandigi düsünülüyor.

Kirklareli Merkez Ilçe Karakas Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaklasik 3 aydan bu yana hizmet veren ve Türkiye’nin dört bir yaninda subesi bulunan Arslanzade Sekerleme de seker fiyatlarinin 8 Lira’dan baslayarak 20 Lira’ya kadar gittigi belirtildi. Satislarin bayram öncesi orta düzeyde olduguna dikkat çekilirken, beklenenin altinda bir satis grafigi çizildigi dile getirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol