Vatandas saglik ocagini geri istiyor

Karakas Mahallesi'nde Hayrettin ve Emine Tuncan tarafindan yaptirilan 5 Nolu Saglik Ocagi her ne hikmetse vatandaslar bilgilendirilmeden kapatilarak Istasyon Mahallesi'nde bir apartman dairesine tasindi. Habersiz yer degisikligi tepkiye yol açti.

Haber ekibimiz olarak her iki saglik ocagi bölgesinde görüstügümüz vatandaslar sikintilarini dile getirdiler: "Åzehir merkezinde bulunan 5 Nolu Saglik Ocagina uzun zamandir hepimiz alismistik. Son günlerde saglik ocagina gittigimizde yerinin degistigini ögrenince saskina döndük. Bu sicak havalarda yeni saglik ocaginin yerini bulmak için bir hayli mücadele verirken sicagin etkisiyle bunalima giriyoruz. Saglik Müdürlügü bu konuda degisiklik yapilmadan önce neden bizleri bilgilendirmedi?  Diger yandan bu degisiklige neden ihtiyaç duyuldu anlamis degiliz" 

Saglik ocaginin yerinin degisikliginden sikayetçi olan Irfan Çagpar isimli bayan da sunlari söyledi: "Tedavim için Emine Tuncan Saglik Ocagi'na gittim. Yetkililer saglik ocaginin kapatilarak Istasyon Mahallesi'nde bir apartman dairesine tasindigini söylediler. Yarim saat sonra sora sora yeni saglik ocaginin yerini buldum. Maalesef benim gibi birçok vatandas halen yeni saglik ocaginin yerini ögrenmekle mesgul olurken, özellikle yasli hastalar sicak havada perisan oluyorlar. Ayrica devlet bir yere saglik ocagi açiyorsa önüne bir Türk Bayragi ve saglik teskilatini temsil eden diger bir bayrak asmali ki, bayraklari gören vatandas saglik ocaginin yerini daha kolay bulsun.

 Bizler bugüne kadar en iyi sekilde hizmet veren Emine Tuncan Saglik Ocagi'nin tekrar hizmete açilmasini istiyoruz. Bu gerçeklesmedigi takdirde çok yakinda imza kampanyasi baslatacagiz. Sayin Valimizin ve Saglik Müdürümüzün konu ile ilgilenip, biz vatandaslarin magduriyetini giderecegine inaniyoruz" 

Daha sonra konuyla ilgili görüslerini almak için aradigimiz Saglik Müdürü'nün görevli olarak Lüleburgaz ilçesinde bulunmasi nedeniyle kendisiyle görüsemedik. Saglik Müdürlügü'nün en kisa zamanda konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstererek vatandaslari bilgilendirecegini umuyoruz. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol