Vatandas Dogalgaz'i bekliyor

Yapilan ihale sonucunda Zorlu Holding tarafindan ilimizde baslatilan dogalgaz çalismalari kapsaminda ilk olarak ilimiz Bademlik Mahallesi'nden baslayan alt yapi çalismalari, Karakas Mahallesi'nin bir bölümünde de tamamlanmisti.
Dogalgaz için yapilan alt yapi çalismalarinin ardindan bu kis itibariyle Ilimiz Bademlik Mahallesi ve Karakas Mahallesi'ne gaz verilecegi söylenmisti. Ancak kis mevsiminin ortalarina gelmemize ragmen dogalgaz hala verilemedi.
Mahalle sakinleri bu durumdan son derece sikayetçi olurken, kis için hazirlik yapmadiklarini, dogalgaz gelecegi umuduyla evlerine dogalgaz tesisati dösettiklerini belirttiler.
Dogalgaz gelmemesinden dolayi magduriyetleri hala devam eden vatandaslar dogalgaz umutlarini yeni yila biraktilar.
Bakalim dogalgaz tesisatçilari ne diyor?
Ilimizde Dogalgaz tesisati isini yapan isletmecilerde dogalgaz'in gelmemesinden dolayi sikinti yasadiklarini belirterek, islerde ilk zamanlarda yogunluk oldugunu ancak yaklasik üç aydir, büyük bir durgunluk yasandigini belirttiler.
Dogalgaz tesisatçilari ile yaptigimiz görüsmelerde konu ile ilgili olarak su bilgileri aldik. "Dogalgaz yapim isinin Bademlik Mahallesi'nin ve Karakas Mahallesi'nin bir bölümünde tamamiyla bitmesinin ardindan uzun zaman geçmesine ragmen bu mahallelerin bir kismina hala gaz verilemedi. Bu mahallelerde evlerine dogalgaz tesisati döseten vatandaslarimiz su anda magdur durumdalar.
Simdi ise dogalgaz'in 10 Ocak tarihinde verilecegi söyleniyor. Insanlar iki üç aydir bekliyor, "herkese komsu yaptirdi gelmedi, ben niye yapayim ki bosu bosuna para vereyim" düsüncesindeler. Bu durumdan bizlerde son derece sikayetçiyiz. Islerimiz ilk aylarda çok güzeldi, simdi ise büyük durgunluk var. Gaz'in verilmesiyle birlikte diger vatandaslarimizin da evlerine dogalgaz tesisati döseyecegini düsünüyoruz.
Evine dogalgaz tesisati dösetmek isteyen vatandas ne kadar ödeyecek
Dogalgaz tesisatçilarindan evine dogalgaz tesisati dösemek isteyen bir kisinin ortalama ne kadar harcama yaptiklari hakkinda da bilgiler aldik. Tesisatçilar konu ile ilgili olarak "Dogalgaz'in bir daire basina yaklasik maliyeti 4000 ile 4500 YTL arasinda degisiyor. Kirklareli'ndeki soguk havayi da dikkate alacak olursak, kaliteli malzemede 100-120 metre kare arasi bu rakam 4000 YTL'nin altina düsmez. Tabi bu rakam kombi'nin markasi ve kullanilan boru uzunluguna göre degisiyor. Dogalgaz kullanicilarindan bir kereye mahsus olmak üzere ilk etapta 205 YTL güvence bedeli kesiliyor. Kisi tesisat dösettigi bu evden çiktiktan sonra bu parayi tekrar geri aliyor. Abonelik ücretsiz, bu imkan sadece Trakya Bölgesi'nde var. Gaz'dan da bes yil süresi boyunca zamsiz faydalanilacak.
Dogalgaz aboneligi için gerekli evraklar neler?
Bir evin dogalgaz abonesi olabilmesi için gerekli evraklar söyle; Dogalgaz sirketine basvuru dilekçesi, mal sahibi nüfus cüzdan fotokopisi, dogalgaz tesisatini yapan firmaya ruhsat fotokopisi (Emlak vergisi bildirimi), tapu fotokopisi, en son su ve eletrik faturasi, kiraci ise kira kontrati, TC kimlik numarasi ve zorunlu deprem sigortasi olmasi gerekiyor.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol