Vali Yaman'in siir sevgisi

Kirklareli Halk Egitim Merkezi Persembe aksami Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Fonetik Sanatlar toplulugunu agirladi. Çok farkli bir ortam olusturan ögrenciler Edebiyat Ögretmeni Sevim Erdemir ile birlikte oldukça basarili bir siir dinletisi gerçeklestirdi. Düzenlenen siir dinletisine Kirklareli Valisi Mustafa Yaman, Kirklareli Cumhuriyet Bassavcisi Oguz Aydin, Vali Yardimcisi Günay Öztürk, Kirklareli Milli Egitim Müdürü Ibrahim Korkmaz katilim gösterdi. Kirklareli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Edebiyat Ögretmeni Sevim Erdemir esliginde Fonetik Sanatlar Toplulugu'nun hazirladigi ve Valilik ile Milli Egitim Müdürlügü'nün katkilariyla düzenlenen etkinlik ilk olarak çalismalarin gerçeklestirildigi anlardan fotograflarla hazirlanmis slayt gösterisi ile basladi.

Kirklareli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Fonetik Sanatlar Toplulugu geçtigimiz Persembe aksam saat 20.00'de siir dinletisi düzenledi. Halk Egitimi Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte zaman zaman kisa teknik arizalar yasandi. Çok sayida katilimla gerçeklestirilen siir dinletisine Kirklareli Valisi Mustafa Yaman, Kirklareli Cumhuriyet Bassavcisi Oguz Aydin, Vali Yardimcisi Günay Öztürk, Il Milli Egitim Müdürü Ibrahim Korkmaz ile kurum ve kurulus çalisanlari ve birçok vatandas katilim gösterdi. Åziir dinletisinde açilis konusmasini Edebiyat Ögretmeni Sevim Erdemir gerçeklestirdi. Erdemir açiklamasina katilimcilara siir okuyarak basladi. Katilimcilara siirin önemini yine siirsel bir ifade ile anlatan Erdemir, konusmasinin ardindan alkislarla kürsüden ayrildi. Erdemir'in ardindan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ögrencileri "Sevdikçe" adli gösterilerini sundular.

Sahneye gece saatlerinde bir park görünümü vermeye çalisan ekip oldukça basarili bir çalisma ile gösteriye giris yapti. Sira ile farkli ögrencilerin siir okuduklari etkinlik katilimcilar tarafindan büyük alkis topladi. Sahneyi basarili bir sekilde kullanan ögrenciler günün belirli saatlerini sahnede canlandirarak izleyenlere anlatmak istediklerini siir ile birlikte görsel olarak da anlattilar.

Program boyunca toplam 22 siir okundu. Okunan siirlere ara ara okul müzik ögretmeni de eslik etti. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin düzenlenmis oldugu siir dinletisinin sonunda katilimcilari bir sürpriz karsiladi. Program sonunda Kirklareli Valisi Mustafa Yaman da siir okudu. Yaman program sonunda sahneye çikarak iki siir okudu. Ilk olarak Kemal Sayar'dan,  "Rüknettin'in aynalarda agladigi kadar var" adli siiri okuyan Yaman, ardindan Sezai Karakoç'tan, "Sürgün Ülkeden Baskentler Baskentine" adli siiri seslendirdi. Katilimcilardan büyük alkis alan Kirklareli Valisi Mustafa Yaman'a program sonunda plaket hediye edildi. Program düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol