Ve Vali Yaman Kırklareli'ne veda etti… Son çıkan kararname kapsamında Balıkesir'e atanan Vali Mustafa Yaman, dün saat 11.00'de Valilik binası önünden törenle uğurlandı. Yaklaşık 40 dakika boyunca Kırklarelililerle vedalaşan Yaman ailesi, duygulu anlar da yaşadı. Özellikle Vali Yaman'ın eşi Gülseren Yaman'ın gençlerle veda diyaloğu esnasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Vali Yaman da törenin ardından, gözleri dolarak aracına bindi ve Kırklareli halkına veda etti.
Eylül ayında çıkan kararname ile Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir'e atanmıştı. Yaklaşık 3,5 yıl Kırklareli Valiliği görevini sürdüren Mustafa Yaman, dün Valilik binası önünde gerçekleşen tören ile ilimize veda etti.
Saat 11.00'de eşi Gülseren Yaman ile birlikte Valilik binasından çıkan Mustafa Yaman'ı kalabalık bir veda heyeti karşıladı.
Törene, birçok mülki-idari amir, daire müdürleri, Valilik çalışanları, siyasi parti temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdiler.
Gözyaşlarına hakim olamadılar
İlk olarak polis tören mangasını selamlayan Vali Yaman "Allahaısmarladık" diyerek, sembolik olarak Kırklareli emniyet mensupları ile vedalaşmış oldu. Daha sonra tek tek kendisine veda etmek için biraraya gelen heyetle tokalaşmaya başlayan Vali Yaman, daha sonra heyetin kalabalık olması sebebiyle, eşiyle birlikte vedaları tek tek kabul etmeye karar verdi.
7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan Yaman çifti, veda töreninde de bu sevgiyi tekrar ispatlamış oldu. Gencinden yaşlısına, kurum müdüründen öğrencisine herkes, Vali Mustafa Yaman'a yeni görev yerinde başarılar dilemek için sıraya girdi. Özellikle gençlerin ve öğrencilerin Vali Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ile diyaloğu zaman zaman duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Gülseren Yaman vedalaştığı herkese; "Balıkesir'e mutlaka bekleriz" diyerek, davetini hiç kimseden esirgemedi. Vali Yaman'ın ilimizde görev yaptığı süre boyunca gerek gençlerin eğitim hayatlarına, gerekse maddi anlamda durumu olmayan vatandaşlara gösterdiği hassasiyet sebebiyle birçok hizmette parmağı bulunan Gülseren Yaman'a dün adeta sevgi seli oluştu. Hatta ilimizde eğitim öğrenim gören Somalili öğrenciler bile, dün Yaman çiftine vade etmek için oradaydı.
Vedalaşma seremonisinin ardından, Vali Mustafa Yaman basın mensuplarına kısa bir açıklama da yaptı.
"Güzel duygularla buradan ayrılıyorum"
Vali Yaman güzel hatıralarla Kırklareli'nden ayrıldığını kaydederek; "Çok şey söyleyebilirim. Ama söyleyebileceğim en güzel şey ben ve ailemin Kırklareli halkının çok büyük desteklerini aldığıdır. Mesai arkadaşlarım da aynı şekilde halkımızın desteğini aldı. Hayırlı hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Bu son kararname ile birlikte, Türkiye'nin güzel İllerinden bir tanesinde; Balıkesir'de görev yapmamı uygun buldular.
Ben, siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyundan, Kırklarelili hemşerilerimden, mesai arkadaşlarımdan, bize destek veren, vermeyen herkesten helallik istiyorum. Değerli Kırklarelililere çok teşekkür ediyorum. Elbette Balıkesir'de de çok güzel hizmetler yapabilmek için çalışacağım. Buradan güzel duygularla ayrılıyorum" dedi.
Daha sonra yavaş yavaş araçlarına doğru ilerleyen Vali Yaman'a alkışlar eşlik etti. Son olarak basın mensupları ile de vedalaşan Vali Yaman'ın son dakikalarda gözlerinin dolu dolu olduğu fark edildi. Yaman çifti daha sonra aracına bindi ve iyi dileklerle Kırklareli'nden ayrıldı. Önadım Medya Grubu olarak bizler de Vali Mustafa Yaman'a ve eşi Gülseren Yaman'a bugüne kadar Kırklareli'ne yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, Vali Yaman'a yeni görev yerinde başarılar diliyoruz. Güle güle Valimiz.
Vali Mustafa Yaman hakkında
1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi.
1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika'da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.
İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği ve Giresun Valiliği görevlerinde bulundu.
Mustafa Yaman 13.03.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 12.03.2011 tarih ve 27873 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle, Kırklareli Valiliği görevine atandı.
Eylül ayında yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Balıkesir Valiliği görevine atandı.
Avukat Gülseren Hanımla evli olup 1 çocuk babasıdır.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol