Kırklareli Valisi Uğur Turan ve eşi Nihal Turan, Demirköy Kaymakamı Gizem Bayguş ve Demirköy Sahil Güvenlik Karakol Komutanı SG.Üstğ. Eren Dürüster ile birlikte İğneada’da doğayla iç içe keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş, Türkiye’nin en değerli doğal miraslarından biri olan İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nın yürüüş platformunda yapıldı. Göl ve orman ekosisteminin uyumu, kuş cıvıltılarıyla birleşen huzurlu atmosfer ve bölgeye özgü bitki çeşitliliği katılımcıları büyüledi.
Vali Turan ve beraberindeki heyet, yürüyüş boyunca bölgedeki doğal yaşam, koruma çalışmaları ve ekoturizm potansiyeli hakkında bilgiler aldı. Turan, İğneada Longoz Ormanları’nın yalnızca Kırklareli için değil, tüm Türkiye için eşsiz bir değer olduğuna dikkat çekerek, bu alanın korunmasının ve tanıtılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Etkinlik, doğayla iç içe geçirilen keyifli anların yanı sıra, bölgedeki doğal mirasın korunmasına yönelik farkındalığın artırılmasına da katkı sağladı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol