Vali Osman Bilgin, kariyer tecrübelerini üniversite öğrencileri ile paylaştı

Kırklareli Üniversitesi 9. Kariyer Günleri kapsamında Hukuk Fakültesi tarafından “Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile Kariyer Söyleşisi” etkinliği düzenlendi. Vali Bilgin, söyleşi kapsamında kariyer yolculuğunda edinmiş olduğu tecrübeleri üniversite öğrencilerine aktardı. Devlet teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yapan aynı zamanda eski bir hukukçu olan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

“Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile Kariyer Söyleşisi” etkinliği Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Devlet teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yapan aynı zamanda eski bir hukukçu olan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Aktif valiler içerisinde en genç vali olduğunu belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olduğunu ifade etti. Vali Bilgin, mezun olduktan sonra Koç Holding’te avukatlık yaptığını, ardından annesinin vasiyetiyle avukatlığı bıraktığını, kaymakamlık sınavlarına girerek sınavları kazandığını belirtti. Mülki idare mesleğine 2000 yılında başladığını belirten Vali Osman Bilgin, Türkiye ve yurt dışında çeşitli yerlerde staj yaptıktan sonra Tokat’ın Pazar ilçesine 2003 yılında kaymakam olarak atandığını ifade etti. Vali Bilgin, Kırklareli’nde görev yaptığı süre boyunca üniversite öğrencileri ile çeşitli hasbihallerde bulunduklarını dile getirdi. Özellikle çocukluğunda eğitim alırken ekonomik olarak zorlu dönemlerden geçtiğini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, böylelikle hayatı daha iyi anladığını ifade etti. Devletin ve milletin varlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Bilgin, her öğrencinin bunu anlamasının kariyerine çok önemli avantajlar sağlayacağını söyledi. Konuşmanın ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e katılımlarından dolayı plaket takdimi yapıldı ve program sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. demoklesin kılıcı altında 11 Nisan 2019 Perşembe 18:03:23

    "Devletin ve milletin varlığının çok önemli olduğunu"; o varlığın "ayaklar altına alınıp" ve ikinci anlamında o varlığın dünyanın hiçbir zamanında ve diyarında görülmemiş bir yağma ile soyulduğu gerçeğini dile getirerek öğrencilerin kariyer sahibi olmaları akabinde bunların hesabını mertçe sormaları gerektiğinin vurgulanması bireysel yaşam öyküsü öykümünden daha önemli olduğu açık ve seçiktir.