Kırklareli Valisi Birol Ekici, Jandarma Teşkilatı’nın 184. Kuruluş yıldönümü kutlama mesajı yayınladı. Vali Ekici, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunmasında, ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanmasında, üstün bir vazife anlayışıyla görev yapan Jandarma Teşkilatımızın, 184. Kuruluş Yıl dönümünü kutlamaktayız." sözlerini dile getirdi.
Jandarma Teşkilatı'nın halk ve devlet için önemine değinen Vali Ekici, "Bilgi birikimi ve tecrübesiyle halkımızın selameti, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği için yüksek vazife şuuruyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, geçmişten günümüze huzur ve güvenliğimizin en önemli teminatlarından birisi olmuştur.Terörden asayişe, trafik denetimden organize suçlara kadar geniş bir sahada görevini başarıyla sürdüren Jandarma Teşkilatımız, bu temel görevlerinin yanı sıra toplumla ilişkiler noktasında da önemli hizmetlerde bulunarak Devlet-millet kaynaşmasına vesile olmaktadır." sözlerini ifade etti.
"Milletimizin huzuru için"
Fedakarlıklar anılan Jandarma Teşkilatı'nın hukukun güvencesi olduğuna vurgu yaparan Vali Ekici, "Milletimizin huzuru için şeref ve fedakârlıklarla dolu geçmişine dayanan, gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Türk Jandarma Teşkilatı; başarıları ile her daim milletimizin gurur ve güven kaynağı, Kamu Özgürlüklerinin, Hukuk Güvenliğinin de güvencesi olmuştur.
Bu önemli görevleri ifa ederken şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak, aziz hatıraları milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır.
Jandarma Teşkilatımızın, 184 yıldır olduğu gibi bugün de, toplumumuzun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kendisine tevdi edilen görevleri, milli ve manevi değerlerimizi, hak ve adalet anlayışımızı, insan haklarını esas alan üstün vazife ve hizmet şuuruyla yerine getirmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; Jandarma Teşkilatımızın 184. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, vatan uğrunda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, görevi başındaki tüm teşkilat mensuplarımıza sağlık, huzur ve başarılar diliyorum." şeklinde konuştu. (T.Ö.Tamtürk)
Yorum Yazın
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
“Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan, duraksamadan çalışacağız”
11 May 2026 -
“Kazakistan'dan daha fazla miktarda petrolü ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı arzu ediyoruz”
15 May 2026 -
Lüleburgaz Belediyesi 15 bin fideyi vatandaşlarla paylaştı
15 May 2026 -
Demirköy Şampiyonluk Yolunda Taraftarını Bekliyor
31 May 2026 -
“Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak düzenlemeleri yakın zamanda devreye almayı hedefliyoruz”
23 May 2026 -
Uzunköprü’de Dallık Coşkusu Yarın Başlıyor
30 May 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Büyükbaş Yetiştiricilerine Müjde! 30 Milyon TL'ye Kadar Hibe Desteği
06 Haz 2026 -
Lüleburgaz Mezarlıklarında yoğun mesai
14 May 2026 -
Lüleburgaz Belediyesi’ne Avrupa’dan ödül
14 May 2026 -
Demirköylü Sporcular Muay Thai Şampiyonası'ndan Madalyalarla Döndü!
14 May 2026 -
“Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor”
14 May 2026 -
“25 yılımızın her anı hizmet ve eser siyasetiyle geçti”
14 May 2026
Son Yorumlar
- \"KIRMIZI BUĞDAY AYRILMIYOR\": Teşekkürler Uşaktan selamlar doğrusunu öğrendim nihayet...
- Babaeski Kartalları’nda yeni yönetim belli oldu: Bu adamlar ne işe yapar yönetim de mütahit mi fabrika çalışanı mı...
- Yesilyurt Gazetesi sahibi Elmas Cankurt, oglunu evlendirdi: Heyy gidi rahmetli kadir gökçe belediye başkanıyken belediye salonundaki mütavazi düğünümüze davet e...


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol