Kirklareli Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’nin düzenledigi geleneksel toplu nikah ve sünnet söleni, dün büyük bir coskuyla gerçeklestirildi. 77 çift, mutluluga, 51 minik ise erkeklige ilk adimi Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos sayesinde attilar. Sölene katilim gösteren birçok davetli ise, çiftleri ve çocuklari bu anlamli günlerinde yalniz birakmadi.
Atatürk Kapali Spor Salonu'nda düzenlenen ve saat:16.00'da baslayan sölene, Kirklareli Valisi H. Avni Cos ve esi Aylin Cos, Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam ve esi Nihal Sariçam, Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Vali Yardimcisi M. Zeki Koçberber, AKP Belediye Baskan Adayi Cengiz Bagdan ve esi Sevil Bagdan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzet Canbazoglu, AKP Kirklareli Il Baskani Ahmet Ibrikçi, Il Müftüsü Isa Saim, Il Milli Egitim Müdürü Halil Ecevit, Il Tarim Müdürü Murat Yildiz, AKP Gençlik Kollari Baskani Ilker Kayrak, Il Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, gelin ve damatlarin yakinlari, sünnet olan çocuklarin aileleri ve çok sayida Kirklarelili katilim gösterdi.
Danslar ve oyun havalariyla baslayan sölen için kapali spor salonunu hinca hinç dolduran vatandaslar, genç çiftlerin mutluluklarini paylastilar. Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos'un salona gelmesiyle cosku ikiye katlanirken, sölende ilk olarak Erikler köyü Ilkögretim Okulu ögretmenlerinden Demet Mutlu sahne aldi.
Solo gitar esliginde seslendirdigi birbirinden güzel parçalarla salondakilere önce hüzünlü ardindan da eglenceli dakikalar yasatan Demet Mutlu’nun ardindan Program daha sonra genç solistlerden Gamze'nin sarkilariyla sürdü.
Program daha sonra genç solistlerden Gamze'nin sarkilariyla sürdü. Daha sonra Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, konusmasini yapmak üzere kürsüye davet edildi.
Sariçam; ”Toplumun en alt ekonomik kesiminde yasayan, günlük zaruri insani ihtiyaçlarini karsilayamayan, insanlarimizla beraber olmaya karar verdik ve onlarla birlikte ilk adimdan itibaren hayatlarini paylasmaya söz verdik. Sosyal Yardimlasma Vakfi sayesinde; degisik dönemlerde bayram, seyran geldiginde çocuklarinin yüzünü güldürmekte zorluk çeken ailelere her türlü yardimi yapmaktadir.
Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile yine bütün hemserilerimizin daha kis gelmeden muhtarlarimizin nezaretinde yakacak kömürlerini bahçelerine indirdik. Degerli hemserilerim; Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Fonu daha öncelerden de vardi. Bizler bu fonun tüm gelirini ekonomik sikintisi olan insanlarimizin hizmetine sunduk. Bundan sonraki asamalar dabunun arkasi gelecektir. Ülkemizin her yerinde oldugu gibi ilimizin her mahallesindeki insanlarimiz da bizim insanlarimizdir” dedi.
Milletvekili Sariçam'in konusmasinin ardindan, Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos söz alarak; "Geleneksel hale gelmis olan toplu nikah ve sünnet sölenine hepiniz hosgeldiniz. Bu tören vasitasiyla resmi nikahi olmayan onlarca çiftimizi resmi nikaha kavusturmus bulunuyoruz. Resmi nikahi kiyilan 77 çiftimizi huzurlarinizda tebrik ediyorum. Nikahlarinin hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum. 51 delikanli da sünnet olarak erkeklige adim atti. Onlari da kutluyorum. Insallah saglik afiyet içinde damatliklariyla görmeyi Cenab-i Hak kismet eder” dedi.
Sölende, evlenen çiftlere evlilik cüzdanlari teslim edilirken, sünnet çocuklarina ve yine mutlu çiftlere çesitli hediyeler sunuldu. Sölen büyük bir cosku içerisinde süren eglencenin ardindan son buldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol