Okul önlerindeki tehlikeyi önleyebilmek adına, eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesine engel olan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması yönünde Kırklareli Valisi Esengül Civelek imzalı bir karar çıkartıldı…
Kırklareli Valisi Esengül Civelek ilk önemli icraatını öğrencilerin güvenliği adına gerçekleştirdi. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada doğrultusunda;
İlimiz ve İlçelerimizde bulunan İlkokul, Ortaokul, Lise ve dengi düzeyindeki okulların bahçesinde ve çevresinde alınacak tedbirler kapsamında, çocukların eğitimlerini her türlü korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içerisinde sürdürebilmelerini sağlamak ve eğitim-öğretimi olumsuz etkileyebilecek her türlü gelişmenin önüne geçebilmek amacıyla;
"Okulla hiçbir ilişkisi bulunmayan, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini tehdit eden, eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesine engel olan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesine istinaden hazırlanan ve uymayanlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesi gereği İdari Yaptırım uygulanmasına ilişkin Kırklareli Valilik Makamının 30.09.2014 gün ve 2014/1 sayılı "Okul Önlerinde ve Çevresinde Okulla İlgisi Bulunmayan ve Rahatsızlık Veren Kişilerin Uzaklaştırılmasına Dair Karar" çıkartıldı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek imzalı karar şöyle;
AMAÇ :
Madde 1- Kırklareli il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları, öğrencilerimizin eğitimlerini her türlü korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içerisinde sürdürebilmelerinin sağlaması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okulla ilişiği olmayan, işsiz, güçsüz ve boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu tür kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit, tehlike ve olumsuzlukların engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevrelerinde uyuşturucu ile mücadele edilmesi, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi ile öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklar ile ruhsal, bedensel ve cinsel yönden gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek müstehcen neşriyattan ve diğer olumsuz unsurlardan korunması için okulla hiçbir ilgisi bulunmayan, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini tehdit eden, eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesine engel olan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması amaçlanmıştır.
KAPSAM :
Madde 2- Bu karar; Kırklareli il ve ilçelerinde bulunan İlkokul, Ortaokul, Lise ve dengi okulların bahçesinde ve çevresinde alınacak tedbirleri kapsamaktadır.
GENEL ESASLAR :
Madde 4- Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.
1- İlkokul, Ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde, okul dış kapısı önünde veya çevresinde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması sağlanacaktır.
2- Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönden gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek müstehcen neşriyattan ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen ve durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve çevresini mekan tutmaları önlenecektir.
3- Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde ve okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olup, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler haricinde mazereti olmaksızın ders saati dışında öğrenci ve diğer şahısların bulunmasına izin verilmeyecektir.
CEZA HÜKÜMLERİ :
Madde 5- 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında aynı Kanununun 66.maddesine istinaden, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32.maddesi gereği yasal işlem yapılacaktır."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol