Kirklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi tarafindan “Istiranca Paneli-1” adi altinda dün önemli bir panel düzenlendi. “2010’a girerken Kirklareli ilinin Sosyo-Ekonomik Yapisi” konulu panelde ili mizin bugünü, gelecegi, sorunlari, çözüm önerileri, güçlü- zayif yönleri, gelisiminde pazarlamanin rolü ve muhasebeye bakis açisi ele alindi.
Saat 09:00’da baslayan ve Kirklareli Üniversitesi Rektörlügü Kültür Merkezi’nde iki oturum halinde gerçeklestirilen programa Kirklareli Valisi Cengiz Aydogdu, Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kirklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoglu, Il Saglik Müdürü Mehmet Bilgin, Il Genel Meclis Baskani Tuna Soykan, Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ertugrul Ziya Çetintas, Kirklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü Baskani Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz, Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel, Kirklareli Üniversitesi ögretim görevlileri ve üniversite ögrencileri katilim gösterdi.
Gerçeklestirilen panelin açilis konusmalarini Kirklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Kirklareli Valisi Cengiz Aydogdu yapti. Ilk olarak konusmasini yapan Prof. Dr. Gülfettin Çelik böyle bir panelin ilimize güzel seyler kazandiracaginin altini çizerek konusmasini yapmak üzere kürsüyü Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a birakti. Amaçlarinin bütünlesmek oldugunu belirten Mustafa Aykaç sunlari dile getirdi:
“Ilimizin ihtiyaçlari ile ilgilenmek ve karsilikli paylasim yapmak en büyük amacimiz. Bizler üniversite olarak yeni kapilarin açilmasina vesile olacagiz. Böylelikle üniversite için güzel firsatlar ortaya çikacak. Elimize gelen her türlü firsati degerlendirecegiz. Ortaya çikan her türlü ihtiyaçla ilgilenecegiz. Üniversite ile toplum iç içe olmalidir. Toplumun ihtiyaçlarina karsilik vermelidir. Bu kapsamda ilimizde her türlü seviyede düzenlenen panel dizisinin faydali oldugu kanaatindeyim” dedi.
Son konusmaci olarak Kirklareli Valisi Cengiz Aydogdu katilimlarindan dolayi salonda bulunanlara tesekkürlerini sunarak sunlari belirtti:
“Hangi kesimden olursa olsun insanlar, ilimiz hakkindaki durumlari çekinmeden paylasmalilar ve düsüncelerini dile getirebilmelidirler. Bu tür toplantilar sik sik yapilmali. Sürekli fikir alisverisinde bulunulmali. Fikir dedigimiz sey girdigi yeri degistirir. Konusucagiz, fikirler üretecegiz ve birbirimizi dinleyecegiz. Bugün burada toplanmamizda emegi geçen herkesi tebrik ediyor, tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.
''Dünyanin bir ucunda iki insan güzel bir sey konusuyorsa o kisa süre içerisinde dünyanin öbür ucuna da ulasir'' diyen Aydogdu, söyle devam etti:
''Kirklareli'nin de tarihi eskilere gidiyor. M.Ö. 8 bin yil öncesine kadar gidiyor. Bu baglamda Kirklareli için çalismaliyiz. Ocak ayindan itibaren Kirklareli Valiligi ile Üniversite ile ortaklasa Kirklareli söylesileri yapacagiz. Kisaca, konusarak, fikirler edinerek Kirklareli'ni sehir yapacagiz.''
Yapilan konuslamalarin ardindan I. oturum da sunumlarini gerçeklestiren Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ertugrul Ziya Çetintas, Kirklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü Baskani Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz, Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel yerlerini aldilar.
Ilk olarak sunum esliginde konusmasini yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz, Kirklareli ilinin Sosyo-Ekonomik Sorunlari ve bunlarin çözüm önerileri hakkinda bilgiler vererek sirasiyla Ilin nüfusu, sanayilesmesi, sanayilesmenin ortaya çikardigi sorunlar, tarimsal faaliyet göstergeleri, tarimsal faaliyetlerdeki çarpiklik, gisimci yoksulluguna yönelik göstergeler, faal mükellef göstergeleri, dis ticaret göstergeleri, girisimcilik ve Türkiye’deki gelisimi ve sonuç basliklari altinda açiklamalarda bulundu.
Hemen akabinde ise Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ertugrul Ziya Çetintas, Kirklareli ilinin sosyo-ekonomik açidan bugünü ve gelecegi hakkinda bilgiler sunarak, konu ile ilgili saglikli tespitler yapilmasi gerektigini ve bu tespitler sonucunda dogru veriler elde edilmesi gerektigini belirtti. Tarim, sanayi ve turizm hakkinda kisa kisa notlar veren Ertugrul Ziya Çetintas, hayvanciligin bölgemiz için önemli sektörlerden biri oldugunun altini çizerken hardaliye hakkinda da düsüncelerini dile getirdi. Hardaliyenin ulusal alanda pazarlanmasinin ekonomiye katki saglayacagini kaydetti.
Ayrica Organize sanayi Bölgesi’ne de deginen Çetintas; “Kirklareli’nin Istanbula yakin olmasi ve deprem bölgesi olarak 4. bölgede yer almasi bir avantaj. Ulasim, haberlesme sikintisi yok. Turizm konusunda da iyi bir potansiyeli var. Mesela Igneada bu potansiye sahip. Egerki konaklama gelistirilerse potansiyel daha da artar” diyerek katilimlarindan dolayi herkese tesekkürlerini sundu.
I. oturumda son olarak Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel, Kirklareli ekonomisinin Güçlü ve zayif noktalari hakkinda açiklamalarda bulundu.
Yapilan konusmalarin ardidan panele on dakikalik bir ara verildi. Aranin hemen sonrasinda ise II. oturum baslatildi. II. oturumda Kirklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Eti Içli ve Kirklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Burhan Üstünkol konusma yaptilar. Burada Ilin Sosyo-ekonomik gelisiminde pazarlamanin rolü ve Kirklareli isletmelerinin muhasebeye bakis açisi hakkinda bilgiler verildi.
Kirklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Eti Içli pazarlamnin rollerinden bahsederken, bir sehir için pazarlamanin önemli oldugunu vurguladi. Hemen ardindan söz alan Burhan Üstünkol ise sunumunda muhasebenin önemini dile getirdi. Yapilan konusmalarin ve verilen bilgilerin ardindan, panele katilim gösteren konusmacilara tesekkür belgeleri takdim edildi.
oturumda söz alan Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ertugrul Ziya Çetintas, Kirklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü Baskani Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz, Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel’e tesekkür belgelerini Kirklareli Valisi Cengiz Aydogdu verirken, II. oturumda konusma yapan Kirklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Eti Içli ve Kirklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Burhan Üstünkol’a belgelerini Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç verdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol