VETERINER HEKIM KARDESLERIME SELAM OLSUN

Veteriner arkadaslarimdan Aydin Burucu, Veli Kuzu, Yalçin Gürkas’la bazen sohbet ederiz. Yahudiler Sokagi olarak anilan sokakta Isova Kanetti yasiyor. Bu sokakta veteriner bürosu olan Aydin Burucu ile meslegi ile ilgili olarak söylesi yaptim.

AYDIN BURUCU: “1991 Istanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunuyum. Son sinifta pratik ve teorik egitim aldik. Son yillarda suni tohumlama, küpeleme yapilarak hayvanlarimiz kayit altina alindi. Hayvan islahinda önemli adimlar atildi. AB’ye giris sürecinde hayvancilik sektöründe çalismalar devam ediyor. AB standartlarinda proje çalismalari devam etmelidir. Rutin sap asilari devlet tarafindan yapilmaktadir. Ayrica yavru atma asisi gibi asilarda yapilmaktadir.

Kavakdere Köyü’ndenim. Köyümüz 160 hanedir. Köy halki Bulgaristan muhaciridir. Köy halki tarim, hayvancilik yapiyor. Kendine kadar bahçecilik de yapiyor. Köyün yetistirdigi ögretmen, memur, savci, veteriner, elektrikçi, teknisyen, iktisatçi bulunmaktadir. Agbim özel bir tekstil firmasinda genel müdürdü. Adi Ahmet Burucu” dedi.

Kizi Yelda Yaren Burucu’da yanimizda.

YELDA YAREN BURUCU: “Samsun Atatürk Ilkögretim okulunda okuyorum. Orta birinci sinifa yeni geçtim. Matametik ve Fen derslerini seviyorum. Annem hemsire Bahar Öz. Annemi de babami da çok seviyorum.

Hedefim çocuk doktoru olmaktir. Çocuklari çok seviyorum. Onlara hizmet etmek istiyorum. Kardesim Oguzhan Burucu bir yasinda ve çok tatli. Sizinle tanistigima çok sevindim.

On Kasim’da bir siir yazmistim. Ögretmenim Erol Eroglu ve okul müdürüm yazdigim siirimi çok begendiler. Okulun önünde siirimi okudum. Siirimin adi ON KASIM’dir. Duygusal ve komik bir yapim var” dedi.

Ögrencilerimiz herseyimizdir... Çocuklar canimizdir...

Trakya turlarimda koyun, keçi, sigir sürülerini merada otlarken çok gördüm. Köylerde aricilik, bahçecilik, meyvecilik yapiliyor. Pinarhisar, Vize arasinda Çakilli belde civarinda bahçelerde çalisan üreticileri gördüm... Ürettikleri domatesleri, biberi, karpuzu, kavunu çardaklarda satiyorlardi.

Edirne Balik Pazari’na yakin Karaagaç üreticileri bamyalarini kaldirim kenarlarinda satiyorlardi...

Karahidir Köyü kiraz, seftali meyve cennetidir. Babaeskili seftali üreticilerinden bir arkadasla Cumartesi Pazari’nda sohbet etmistim. Ziraat mühendislerimiz var. Binlerce ziraat mühendisi veteriner hekim ögretmen kardesimiz istihdam bekliyor.

Organik tarim, modern hayvancilik önemli konulardir. Gerekli destek verilmelidir. Üretici bir toplum olarak üretilen sebzeler, meyveler en güzel sekilde degerlendirilmelidir...

Genleri degistirilmis ürünlerin insan sagligini tehdit ettigini bir organik tarim sempozyumunda dinlemistim.

Çocuklugumuzdaki günlerde üretilen ürünün tohumlari kurutulurdu. Ekim ayinda tohumlar tekrar ekilirdi. Simdiki tohumlar bir kez kullaniliyor. Aniz yakilmalari tehlike yaratiyor. Kanser vakalari artti. Organik ürünler üretildigi an özel pazarinda tüketilmelidir.

Türkiye tarihi ve cografi konumu olarak bir köprüdür. Enerji ortakligi Putin’le imzalanarak tarihe bir imza atildi. Türkiye barisin, sevginin, medeniyetin, kardesligin besigi olmalidir...

selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol