Uzunoğlu; "Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz"

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, göreve geldikleri 4 Nisan 2011 yılından itibaren yaptıkları çalışmaları düzenledikleri kahvaltı ile üyelerine ve kamuoyuna açıkladı. Başkan Uzunoğlu, burada yaptığı konuşmasında; "Yaşamın bağımlı ve yardımlarla sürdürülmeyeceğini üyelerimize anlatıyoruz. Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz" dedi.

Ülkemizde ve ilimizde özellikle son yıllar en çok dikkat çeken derneklerden birisi haline gelen     yaptıkları gönülden çalışmalarla herkesin beğenisi toplayan Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı yönetimi üyeleri ile Paşa Kafe'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Saat 10.30'da başlayan kahvaltıda Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, 4 Nisan 2011 yılında devraldığı yönetimi ile yaptıkları çalışmaları aktardı.

"Engelli arkadaşlarımıza evde bakım ücreti bağlanmasında öncü olduk"
Göreve başlamaları ile birlikte üyelerinin de katkısı sonucunda Kırklareli'nde çıtayı yükselterek daha iyi hizmeti verecek duruma getirdiklerini kaydeden Uzunoğlu, "Göreve başladığımızda önümüzde uzun ve yorucu bir süreç vardı ilk önce 10-16 Mayıs 2011 Sakatlar Haftası vardı hemen haftanın çalışmalarına başladık bu arada da yeni yönetim olarak ziyaretler de bulunmaya başladık. İlk önce İlimiz Valisi Mustafa Yaman'ı ardından Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan'ı yine ardından Babaeski Kaymakamı ve Babaeski Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Bir taraftan da haftanın hazırlıklarını devam ettiriyor ihtiyacı olan üyelerimize tekerlekli sandalye ve diğer araç ve gereçleri sağlıyorduk.10-16 Mayıs Sakatlar haftası gelmişti ilk gün yoğun bir katılımla çelenk koyma törenimiz gerçekleşti. Bu süreçte İnece beldesinde engelli bir arkadaşımız ziyaret edilerek kendisine ağır engelli raporu alınarak evde bakım ücreti bağlanmasında öncü olduk" dedi.
"Engelliler ile el ele projesini geliştirdik"
Yaptıkları etkinlik ve geliştirdikleri projeleri sıralayan Uzunoğlu şöyle devam etti; "2011yılı eylül ayında yeni yerimizi şu anda hizmet verdiğimiz yeri hazırlayarak taşınma işlemini gerçekleştirdik ve yerimizde hizmetlerimize devam ettik. Bu arada proje çalışmalarımıza devam ettik. Trakya Kalkınma Ajansının İğneada'da düzenlediği bir haftalık proje seminerine katıldık ve burada Engelliler ile el ele projesini geliştirdik. Dönüşümüzde projemizi olgunlaştırarak Trakya kalkınma ajansına sunduk. 2011 yılı Kasım ayında iki adet büfenin ihalesini yaparak kiraya verdik ve derneğimize kalıcı bir gelir sağladık. Devam etmekte olan mavi kapaklarımızı ilk etapta 1200 kilogram olarak topladık. Bunları gerekli yerlere göndererek karşılığında 5 adet tekerlekli sandalye aldık ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık."
"Yardımlarla değil, çalışarak ayakta durma çabası içindeyiz"
Babaeski Meslek Yüksek Okulunda iki adet panele katılarak engellilerin sorunlarını öğrencilerle paylaştıklarını da ifade eden Uzunoğlu konuşmasını şöyle tamamladı; "Mart-2012 ayı başında Halk eğitim merkezimiz ile birlikte Özürlü Memur sınavına katılacak 28 arkadaşlarımıza iki aylık sınava hazırlık kursu açarak arkadaşlarımızı bu sınava hazırladık. 21-Mayıs 2012 ve 26-Mayıs-2012 tarihleri arasında 22. Düzenlenen Kakava festivaline standımızı açarak hem derneğimizi tanıttık hemde maddi anlamda derneğimize gelir sağladık. Ağustos-2012 ayı içinde yine derneğimiz ve belediyemizin katkılarıyla 250 üyemizin katılımıyla iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalarda sosyal sorumluluğumuzu hep ön planda tuttuk. İl istihdam kurulu Kasım ayı toplantısında alman karar gereği 15 adet engellimiz toplu çalıştırma yasası gereğince Milli Eğitim Müdürlüğü de istihdam edilmesini sağladık. TSD Kırklareli Şubesi olarak yardımlarla değil, üreterek üyelerimizi sosyal yaşamın içine katarak, çalışarak ayakta durma çabası içindeyiz. Yaşamın bağımlı ve yardımlarla sürdürülmeyeceğim üyelerimize anlatıyoruz. Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz."
Hazırlanan kahvaltıda dernek çalışmalarını içeren birde slayt gösterisi yapıldı. Düzenlenen kahvaltıya Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı yönetiminin yanı sıra Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Çiğdem, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Serap Kayraklık ve dernek üyeleri katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol