‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ vesilesiyle ilçemizde gün boyu bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenini ardından, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan tarafından muhtarlara kahvaltı verildi. Akşam ise Köprü Restoranda muhtarlar gününe özel yemekli bir davet gerçekleştirildi. Muhtarlar gün boyu devam eden
koşuşturmalarına biraz olsun ara vererek kendi günlerinde doyasıya eğlendiler. Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, “Bu günün “Muhtarlar Günü” ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri
Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kutlamaların ilk ayağında Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. Buradaki törene Muhtarlar, Uzunköprü İl Genel Meclis Üyeleri ve İlçe Daire Müdürleri katıldı. Saygı duruşu ile başlayan programda, İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Nevzat Öztürk ve başkan yardımcısı Önder Kuruşar tarafından çelenk bırakıldı. Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk burada yaptığı konuşmada;
“Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla bu yıl Muhtarlar Günü’nün altıncı yılını kutluyoruz. Bu günün “Muhtarlar Günü” ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Muhtar da demokrasinin temel taşıdır. Görev ve sorumluluğu olan muhtarların hiç yetkisi olmaması tabii ki düşündürücüdür. Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı Saygı ve sevgiyle anıyorum. Ayrıca bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN BECAN MUHTARLARI AĞIRLADI
Atatürk anıtındaki törenin ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltı programında muhtarlarla bir araya geldi. Uzunköprü Belediyesi tarafından Atatürk Parkından düzenlenen kahvaltı programına, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Özlem Becan , ve muhtarlar katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Özlem Becan, belediyeyle muhtarların koordineli bir şekilde ilçemize en iyi hizmeti vermek için yoğun bir şekilde çalıştığının altını çizerek, "Demokrasimizin temel taşı muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek taleplerini dinliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.
Muhtarlarımızın çalışmaları, hizmetin vatandaşa ulaştırılması noktasında büyük önem arz ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle, muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk’de düzenlenen kahvaltıdan dolayı başkan Özlem Becan’a teşekkür etti.
MUHTARLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Akşam programında ise muhtarlar köprü restoranda bir araya geldi. Buradaki yemeğe Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Sazlı sözlü eğlencede muhtarlar gönüllerince eğlendiler. Kaymakam Erdoğan ve Belediye Başkanı Becan’da kimi zaman muhtarları kıramayarak Rumeli havalarında muhtarlara eşlik ettiler. Gece sonunda muhtarlar gönüllerince eğlenmenin mutluluğu mekandan ayrıldılar.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol