Üsküp Beldesindeki AB İPA projeleri çerçevesinde başlatılan Kültür Evi Projesi çalışmaları devam ediyor. İki bölge arasındaki etkileşim için önem arz eden proje, Üsküp Beldesindeki sosyal hayata birçok itici kazanımlarıda beraberinde getirecek
AB İPA Projeleri çerçevesinde, Üsküp Beldesi ile Bulgaristan'ın Bolyarovo Belediyelerinin ortaklaşa yürütmekte oldukları "Üsküp ile Bolyarovo Belediyeleri Arasında Kültürel Altyapı Olanaklarını Geliştirerek Kültürel Gelişimi Sağlamak" isimli proje çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Üsküp Beldesine ait olan ve daha önce düğün salonu olarak kullanılan binanın kültür evine dönüştürülmesi için gerekli tadilatlar ve düzenlemeler yapılıyor.
Toplam 396.890,94 Euro bütçeli projenin hedefi; iki beldenin içerisinde yaşayan gençlerin eğitimi, kültür hizmeti verecek olan alt yapının ıslah edilmesi ve yenilenmesi olarak belirlendi. Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap yaptığı açıklamasında; "İki bölgenin toprak ve tarihi yakınlığı ile aralarında kültürel anlamda, büyük etkileşim göze çarpıyor. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda, her iki belediye için bir kültürel alt yapının geliştirilmesi amacıyla ortak bir proje yürütme fikri geliştirdik. Bu proje vesilesiyle, Üsküp ve Bolyarovo'da yaşayan vatandaşların geleneksel kültür miraslarının tanıtımına ve gelişmesine vesile olacaktır." diyerek, yaşanacak olan etkileşimin her iki bölgeye bir çok şey kazandıracağını belirtti.
"Proje ortaklığı sayesinde, bu bölgelerin gençleri, öğrencileri ve turistleri için uygun kültürel alt yapı eksikliği giderilmiş olacak. Böylece, bu belediyelerin kurumları, okulları ve insanları arasında kurulmuş olan iş birliği bağları daha çok kuvvetlenmiş olacak. Kuvvetlenen bu sağlam ilişkilerin ardından planlanacak olan kültürel etkinlik ve organizasyonlara yapımı devam eden bu kültür evleri ev sahipliği yapacak. Devam etmekte olan Kültür Evi projemiz tamamlandığında şu kazanımlar sağlanmış olacak;" diyen Kasap,
o Sosyal anlamda, gençlerin kültürel eğilimini canlandırmak,
o Kültürel faaliyetler için uygun çağdaş ortamı sağlamak,
o Bölgenin zengin kültür mirasını sergileme ortamı için olanaklar,
o Bölgeyi, turizmde cazibe alan haline getirmek,
o Yerel halkın yardımı ile bir Etnografya müzesi oluşturmak,
o Kültürel alt yapıyı geniş halk kitlelerine açmak
o Folklor kültürünü yaymak için, Kültür evi folklor ekibi oluşturmak gibi bir çok itici gücün sosyal hayatı olumlu yönde şekillendireceğini sözlerine ekledi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol