Kırklareli Üniversitesi'nin hızla gelişmesi ile ortaya çıkan barınma sorunu devlet kurumlarının yanı sıra özel sektöründe soruna el atmasıyla çözülmeye çalışılıyor. Ancak bu durumu bir rant kapısı olarak gören kimi müteşebbislerin "yurt yapacağım" gerekçesi ile imar aldıkları bu yerlere yurt yapmak yerine kar için doğrudan satışa çıkardıkları belirtiliyor.
Kırklareli İl Genel Meclisi Eylül Ayı 2'nci Birleşimi Meclis Başkanı Cavit Çağlayan Başkanlığında yapıldı. 2 Eylül 2014 Salı günü saat 10.30'da toplanan Meclis, 6 gündem maddesini ele aldı.
Bir önceki tutanak özetinin oylanarak kabul edilmesinin ardından gündemin 2'nci maddesinde Lüleburgaz'a bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi'ne kiraya verilen fidanlık vasıflı taşınmazın kiralama süresinin uzatılması teklifi görüşüldü. Konunun Plan Bütçe Komisyonu'nca incelenmesine karar verildi.
Gündemin 3'ncü maddesinde ise Pınarhisar'a bağlı Osmancık Köyü'nün köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifi ele alındı. Konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
"Yatırımcı gelmiyor"
Gündemin 4'ncü maddesinde Merkeze bağlı Karakoç Köyü'nde "Özel Yüksek Öğrenim Yurdu Tesisi" kurulması amacıyla 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi görüşüldü.
Bu gündem maddesine ilişkin konuşan Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, bu konuda daha önce 3 tane karar çıkarttıklarını belirterek, "Daha önce yurtlarla ilgili üç tane karar çıkarttık. İşte gelmeye başladı. Nasıl dur diyeceğiz? Yada ne zaman dur diyeceğiz?" dedi.
Çağlayan'ın "Nasıl dur diyeceğiz? Sorusuna; Reşat Şükrü Saka'nın "Niye dur diyelim sayın başkanım? Yapan yapsın" şeklinde karşılık vermesi üzerine Çağlayan, şimdiye kadar "yurt yapacağım" diyerek imar talebinde bulunanların imarı yapıldıktan sonra doğrudan arsayı satışa çıkardığını söyleyerek, doğrudan yatırımcının gelmediği vurguladı.
Çağlayan, "Yapan yok. Hepsi imar alıp satış tabelası asıyor. Ben fotoğraflarını çektim. Yurt parselinde satılık parseller diyor. Direk yatırımcı gelmedi şimdiye kadar. Ben zaten red veriyorum ama Meclis uygun görüyor. Ben o zamanda söyledim. Kapasite 4-5 bin oldu. Sadece içme suyu kanalizasyon problemi nasıl halledecekler bilemiyorum. Zaman içinde göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Çağlayan'ın önerisi üzerine konu incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.
Gündemin 5'nci maddesinde ise Vize İlçesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti'ndeki istifa nedeniyle 2014 yılı faaliyet dönemi sonuna kadar görev yapmak üzere bir hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifi görüşüldü.
Çetin Şinikoğlu'nun önerisi ile hayırsever Murat Ermiş heyete seçildi.
İl Genel Meclisi'nin 2'nci Birleşiminde son olarak 6'ncı gündem maddesindeki Istrancalar Turizm Teklif Bölgesi sınırları içinde yeni kurulacak Kırklareli Istrancalar Bölgesi Çevre ve Turizm Altyapısı Hizmet Birliği (KIRKTABİR) tüzüğünün kabul edilmesi, adı geçen birliğe İl Özel İdaresi'nin üyeliğinin uygun görülmesi, İl Genel Meclisi'nce seçilecek görevlendirilecek konularında uzman 3 asil 3 yedek üyenin belirlenmesi teklifi görüşüldü.
Meclis Başkanı Cavit Çağlayan birliğin kurulmasından yana olduklarını ancak konunun incelenmesi gerektiğini belirtti. Konu incelenmek üzere Turizm Komisyonu'na havale edildi.
cavit çağlayan bu şehre belediye başkanı olmuş biri ve kendi yaptıklarını savunurken "su kanalizasyon sorununu bile nasıl halledicez bilemiyorum" diyor. seni neden başkan yaptı bu halk o halde en temel sorunlar bile seni korkuturken ?
ticaret odası rant belediye rant üniversite rant orası rant burası rant şurası rant. elinize almışsınız bir rant fişi gelip geçene yapıştırıyorsunuz.