ÜNIVERSITEYI KAZANAN GENÇLER TEK DERSTEN BEKLIYORLAR

Üniversiteyi kazanmis bir genç dün bana söyle dedi; "Trakya Üniversitesi 2 yillik Bilgisayar Bölümünü kazandim. Lakin tek dersten sinifta kaldigim için, üniversiteye kaydimi yaptiramiyorum. Çok üzgünüm. Tek derslere yeni bir sinav hakki konmalidir. Üniversiteyi kazanmak maddi manevi açidan çok zordur. Bizim halimiz ne olacak" dedi.
Birkaç dersten sinifta kalan son sinif ögrencilerinin durumlari ailesini ve ögrenciyi çok üzmektedir. Milli Egitim Bakanligi'nin bu durumdaki ögrencilere yeni bir sinav hakki ve kurul karari ile bu çocuklarimizin durumuna bir çözüm bulmalari gerekmektedir. Yillar önce ve bazen her yil, bu konularda sinav haklari Milli Egitim Bakanligi tarafindan son sinif ögrencilerine verilmektedir. Kirklareli Milli Egitim Müdür'ü arkadasim bu sorunlara gerekli ilgiyi gösterirse çok memnun olacagim.
Eskiden Ikinci Dönem okullar kapanirken sinifta kalan ögrencilere iki haftalik hizlandirilmis kurslar açilirdi. Bu kurslara giden ögrencilerden basarili olan ögrencilerimiz çok olmustu. Planli programli ders çalismasini bilen ögrencilerimiz de basarili olmaktadirlar.
Yillar önceydi, bir komsu çocugu pek çok dersten sinifta kalmisti. Takviye kurslarina çok iyi hazirlandi. Evdeki danalara annesi babasi bakti. Ona hiçbir isi vermediler. "Sen derslerine çalis biz ahirdaki hayvanlara bakariz oglum."
Komsu çocugu ile bende konusmustum. Ona söyle demistim; "Sinifin en çaliskan ve saygili ögrencisiyle otur. Dersi iyi dinle. Anlamadigin konulari ögretmenine sor. Hiç çekinme onlar sana yardim ederler. Gece gündüz çalis." Bu ögrenci basarili oldu. Sinifini geçti. Su anda 20 yillik memur.
Egitim-ögretim ve ögretmen sorunlarimiz yillardir var. Her iktidar döneminde bazi atilimlar olmaktadir. Türk toplumuna uygun çagdas bir egitim sistemimiz hala hazirlanamadi. Bu konular çok konusuldu. Gereken önem verilmedi.
Bu yil egitim sistememizde yenilikler, degisimler yapildi. Bunlarin sonuçlarini yasayarak ögrenecegiz. Bazi okullar yer degistirdi. Ilimizde ögretmen lisesi açildi. (Remzi Yapici Lisesi'nin binasina yerlesti.)
Milli Egitim'e, okul Müdürlerine, ögretmenlere, ögrencilere bu yeni ögretim yilinda basarilar dilerim. Egitime yatirim, Türk gençligine sonsuz sevgi ve umutlu yarinlarimiz, daima güzel günler hayali kalbimizde yasamaktadir..
Ben çok zor kosullar altinda okudum. Bizden önceki kusak egitim-ögretim de çok zor günler yasamistir. Babam hep anlatirdi. "Ekmek kavgasina çok erken baslamistim. Gazete satmistim. 12 yasimda anadan babadan öksüz kalmistim.
Amcam Ramadan Demiraco'ya minnettarim. Ilkokulu zor bitirmistim. Ögrnetmenlerimiz çok sertti. En küçük bir hareketimizde tokadi yerdik."
Cumhuriyet Ilkokulu Yahudiler sokaginda idi. Müdürümüz kel Tevfik Koçnart'ti. Çok iyi bir insandi. Ulusal bayramlara bizi iyi hazirlarlardi. Birgün okulumuza yeni bir ögretmen gelmisti. Vekil ögretmenmis.
Zil çalmisti. Biz bahçede top oynuyorduk. Zilin çaldigini duymamistik. Vekil ögretmen bize tekme tokat saldirmisti. O günü unutamam yillar sonra onunla tekrar karsilasmistim. Onunla o günü konusmustum. Yaptiginin çok büyük bir yanlis oldugunu söylemistim. Bizim futboldan baska bir spor etkinligimiz yoktu. Insanlar nerede olurlarsa olsunlar, dayakla bir yere varamazlar. Siddet hiçbir yerde çözüm degildir. Sevgiyi unutan toplumlar, saygiya bosveren gençlik gerçek yasamda basarili olamaz.. SEVGILER selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol