Türkiye Sakatlar Dernegi Kirklareli Subesi, yayimladigi bir açiklama araciligiyla, 2008 yili faaliyetlerini kamuoyu ile paylasti. Bahadir Genim Baskanligi’ndaki Dernek Yönetimi’nin 2008 yili faaliyetleri söyle;
1- Dernegimiz Merkez ve Ilçeleri dahil toplam 35 adet (2006 Nisan-2008) üye ve üye olmayan engelliye tekerlekli sandalye vermistir.
2- Dernegimiz yeni yönetimi ile beraber Valimiz Sayin Hüseyin Avni Cos’u ve Belediye Baskanimiz Sayin Cavit Çaglayan’i makaminda ziyaret etmistir.
3- Ramazan Bayrami öncesi (Oruç ayinda) 20 engelli ve ekonomik durumu bozuk üyesine erzak yardiminda bulunmustur.
4- Dernegimiz, Is Kur Il Müdürlügü, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ortakligi ve Toplum Merkezi’nin katkilariyla 10 engelli üyemize mesleki egitim kazandirmak amaciyla Cam Süsleme (Vitray) kursu açmistir.
5- AB Sinir Ötesi Is Birligi Projesi çerçevesinde Engellilerin Bilinçlendirilmesi ve Kültürel Hayata Katilimi adli proje hazirlayip sunmustur.
6- Lüleburgaz ilçemizde Lüleburgaz Bedensel Engelliler Dernegi-Türkiye Sakatlar Dernegi Kirklareli Subesi, Tekirdag Subesi, Edirne Bedensel Engelliler ve Dayanisma Derneginin katildigi yemege götürülmek üzere Dernegimiz tarafindan Otobüs tutularak Engellilerin eglenmesi amaciyla yemege götürüldü.
7- Üyelerimiz ile haberlesmede ve önemli günlerde kullanilmak üzere Toplu SMS Sirketiyle anlasma saglandi.
8- Yaklasik 450 kisinin katilimiyla gerçeklesen Sakatlar Haftasinda Yardim ve Dayanisma yemegi düzenlendi.
9- Bedensel Engelli, ayni zamanda diyabet ve böbrek yetmezligi olan üyemize Akülü sandalye verilmesi saglandi.
10- 10-16 Mayis Sakatlar Haftasi ve 3 Aralik Dünya Engelliler Gününde; Atatürk Anitina çelenk konulmus olup, halkimiza brosür dagitilarak engellilerin varligi benimsetilmeye çalisilmistir.
11- 3 Aralik Dünya Özürlüler Gününde Engelli arkadaslarimizla birlikte Sayin Valimiz ziyaret edilmis, destegi alinmistir. Yine Sayin Valimizin ayni gece engellilere verdigi yemege katilinmistir.
12- 3 Aralik Dünya Özürlüler Gününde Sayin Belediye Baskanimiz ve ekibi Dernegimizi ziyaret etmis, destegi alinmistir. 3 Aralik Dünya Özürlüler Gününde Milli Egitim Müdürlügünün günün anlam ve önemini belirten geceye istirak saglanmistir.
13- Kakava Senliklerinde Stant açilmistir.
14- Birçok Kurum Müdürüyle görüsme yapilmis olup, engelli üyelerimizin sikintilari ve yapilmasi gerekenler hakkinda görüs birligine varilmistir
15-Dernegimiz, Türkiye Sakatlar Dernegi Merkez Genel Kuruluna katilmistir. Subemiz Özürlüler Federasyonuna delege seçilmistir.
16- Dernegimiz ilimizde yapilan AB Hibe; toplantilarina katilmistir.
17- Genel Baskanimiz Sükrü Boyraz ve yöneticileri Dernegimizi ziyaret etmistir.
18- Belediyemizce düzenlenen Kent Konseyine temsilci gönderilmistir.
19- Is Kur Il Müdürlügü ve Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen Il Istihdam Kuruluna Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafinda Dernegimiz görevlendirilmis, Dernegimiz tarafindan temsilci gönderilmistir.
20- Dernegimiz bürosuna gelen ayda yaklasik 200-300 engelli bireye ve engelli yakinina çesitli haklari hakkinda bilgi verilmis olup,bilinçli bir engelli birey olmasi saglanmistir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol