"Turizm ve Otel Isletmenligi" programinin adi "Agirlama Hizmetleri" olarak degisti

Yüksekögretim Kurulu (YÖK)’ün Meslek Yüksekokullari’nda yer alan programlarinin bazilarinin isimleri degistirilince Pinarhisar Meslek Yüksekokulu’nun “Turizm ve otelcilik” programinin adi “Agirlama Hizmetleri” olarak degisti. Tercih kilavuzunda yeni ismiyle yer alan programimizin ögrenciler tarafindan anlasilmadigindan dolayi 60 kisilik kontenjana, sadece 18 kisi basvurdu.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydin konu ile ilgili olarak gazetemize su bilgileri verdi;

“Programlarin adlarinda yapilan degisiklik sonucunda, okulumuz kontenjanlarini dolduramadi. Bu degisikliginin sikintisini yasayan tüm üniversiteler ayni sorunla karsi karsiyalar. Her yil ek yerlestirmeye bile gerek kalmadan bu programlar doluyordu. Ancak bu yil kontenjan sorunu yasadik.

Turizm ve Otel Isletmeciligi Programinin yeni adi “Agirlama Hizmetleri” olmustur. Ingilizce “Hospilatit Management” deyimine karsilik, “Agirlama Hizmetleri” türkçelestirilmistir. Bu degisikligi aday ögrencilerimiz anlayamadiklari için de, kontenjanimiz henüz dolmadi.

YÖK, egitim siniflandirilmasina dayanan ve kisa adi ISCED olarak bilinen uluslararasi Egitim Standardi siniflandirmasi sistemine uyum saglamak için yaptigi bu degisiklikle yurdisindaki programlarin ingilizce çevirisini kullandi. Belki bir süre üniversite tercih kilavuzunda “Agirlama Hizmetleri” olarak çevirilen programin aslinda “Turizm ve Otel Isletmeciligi” programi oldugu bir parantez içinde belirtilmis olsaydi, böyle bir sorun yasanmayacakti.

Yüksekokulumuz ek kontenjanlarda programimizin dolmasini saglamak amaciyla kamuoyu ile bu degisikligi paylasmak geregini duymustur.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol