Trakya Enerji Merkezi Oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Trakya’nın doğal gazda, enerjide bir merkez haline geleceğini, bununla ilgili çalışmaların bölgedeki enerji ortaklarıyla birlikte yürütüldüğünü açıklaması Kırklareli’nde de iş çevrelerinde memnuniyetle karşılandı. Bunun Kırklareli’ne yansımalarını değerlendiren Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Trakya Enerji’de Merkez olacak” açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Ilık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamanın Trakya’ya ve Kırklareli’ye yapılacak olan yatırımların artmasını da sağlayacağını belirtti.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Büyük Doğalgaz Deposu olan “Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni”nde yaptığı konuşmasında “Trakya Enerji’de Merkez olacak” açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu 
Başkanı Soner Ilık; 
“Cumhurbaşkanımızın “Trakya Enerji’de Merkez olacak” açıklaması ilimize yapılacak olan yatırımları da artıracak”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamanın Trakya’ya ve Kırklareli’ye yapılacak olan yatırımların artmasını da sağlayacağını ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Cumhurbaşkanımızın, Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Büyük Doğalgaz Deposu olan “Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni”nde yaptığı konuşmasında Trakya’nın Enerji’nin Merkezi haline geleceğini ifade etmesi bizleri son derece memnun etti. Bu açıklama ile birlikte ilimize yapılacak olan yatırımlarda da çok büyük oranda artışlar olacağına inanıyorum. Katıldığımız her platformda Kırklareli Organize Sanayi Bölgemiz başta olmak üzere ilimizdeki yatırım imkanlarını bire bir yaptığımız temaslarımızda anlatıyoruz. Bunun içinde tüm yönetim ve meclis üyelerimiz ile yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Türkiye'nin İlk Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi olan “Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi”nin kapasitesinin artırılmasına yönelik toplam 18 kuyuda genişletme çalışmaları yapılıyor. Tesiste 3,2 milyar metreküp depolama kapasitesi 4,6 milyar metreküpe, 28 milyon metreküp günlük üretim kapasitesi ise 75 milyon metreküpe çıkarıldı. Tesis, günlük geri üretim kapasitesiyle Türkiye'nin, en sert kış günlerinde günlük gaz ihtiyacının dörtte birini tek başına karşılayabilecek altyapıya sahip bulunuyor. Elektrik ihtiyacının tamamı 4,2 megavat kurulu güce sahip rüzgar türbiniyle karşılanacak tesis, aynı zamanda Türkiye'de karbon ayak izi sertifikası alan ilk tesisi olarak da öne çıkıyor” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol