İl Genel Meclisinin Kadın Üyesi Gürcan Kırım yaptığı açıklamasında,
"Bugün hem toprak hem de gönüllüler günü ikisinin bir araya denk gelmesinden çıkacak sonuç toprağa gönüllü insanların günü olarak ta yorumlanabilir" dünya toprak ve gönüllüler gününü birbiri ile ilişkilendirilerek hatırlanması gerektiğini belirtti
Kırklareli İl Genel Meclisinin Babaeskili üyesi Gürcan Kırım, dünya toprak ve dünya gönüllüler günü sebebi ile yapmış olduğu açıklamasına, "Gönüllülük vicdanlı ve cesur olmayı gerektirir. Gönüllülük pırıltılı ve razı olmayan bir akıl ister gönüllülük sevdalı ve coşkulu bir ruh ister gönüllülük bir duruştur. Hayata dair, kişiye özel" diyerek başladı.
"Hiç tanımadığı insanlar için ölümü göze alarak kurtarma çalışmalarına katılan, eğitim seferberliği başlatan,hayvanların yaşama haklarını savunan,sadece bugünü değil gelecek nesillerin yaşam haklarını savunan yaşam savunucuları,kimsesizlere sıcacık kucak açan,kadınlara bir çatı sunan,kanser hastalarına ışık olan,kanserle dansa davet eden,pek çoğumuzun görmezden geldiği engelli yurttaşlarımız, yaşlılarımızı hayata tutunmalarını sağlayan,binlerce insana umut olan,ses olan bize daha güzel bir dünyanın mümkün olduğunu hatırlatan tüm gönüllülere teşekkür ediyor.
Dünya gönüllüler günün kutluyorum." Diyerek sözlerine devam eden Kırım, "Birleşmiş Milletler 5 Aralık 2014 gününü Dünya Toprak günü ve 2015 yılını da toprak yılı olarak ilan etti.
Yüzölçümü 78,36 milyon hektar olan Türkiye'nin, 23,8 milyon hektar işlenen Tarım arazisi var.
Toplam karasal alanının yüzde 30'u tarım arazisi, toplam karasal alanın ise sadece yüzde 6'sı birinci sınıf tarım arazisi konumunda. Yani toprak bakımından aslında fakir bir ülkeyiz" sözleri ile açıklamasına devam etti.
Kırım, "Resmi rakamlara göre Türkiye son 10 yılda 27 Milyon 825 bin 64 dekar tarım arazisini, imara, inşaata kurban etti. Her geçen gün erozyon, çölleşme, toprak kirlenmesi, tuzlanma, toprak içindeki organik madde ve mikroorganizma varlığının azalması, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, aşırı ve bilinçsiz sulama ve gübreleme işlemleri ve aşırı hayvan otlatma gibi tarımsal uygulamalar, taş ve maden ocakları, betonlaşma ciddi toprak kaybına neden oluyor.
2004 yılında 265,9 Milyon dekar olan tarım arazisi varlığı, 2013 sonu itibari ile 238,1 Milyon dekara düşmüş. Aradaki fark 27,8 Milyon dekar."diyerek sözlerine son verdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol