Kırklareli'nde geleneksel hale gelen ve her köyde gerçekleşen yağmur dualarının, Pazar günkü adresi Yoğuntaş köyüydü. Köyde yaşayanlar ve dışarıdan gelenlere 1500 kişilik yemek yapıldı. Yoğuntaş Cami İmamının vaazlarıyla başlayan yağmur duasında, kılınan öğle namazının ardından imece usulü dağıtımlar başladı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından göreve başlayan Yoğuntaş Muhtarı Lütfü Tokgöz, edilen tüm duaların köye bereket getirmesinin temenni ettiğini ifade etti.
Kökü çok eski yıllara dayanan ve her yıl gerçekleşmesi sebebiyle gelenekselleşen yağmur dularının Pazar günkü adresi Yoğuntaş köyü oldu. Köyde yaşayan ve dışarıdan gelenlerle birlikte yaklaşık 1500 kişinin toplandığı okul bahçesine konulan sandalyelerin tümü doldu. Yoğuntaş köyünde yapılan yağmur duasına Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Çağlayan, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Ziraat odası Başkanı Ekrem Şaylan gibi birçok isim katıldı. Öğle namazının ardından başlayan ve köylülerin imece usulü dağıtımlarını yaptıkları yemekler yenirken, avuçlar göğe çevrildi. Köy imamının duaları eşliğinde tek bir ağızdan "Amin" diyen köylü, bu yılın bereketli geçmesi için dua etti.
Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın yağmur dualarının karşılıksız kalmayacağını anımsatarak; "Allah, hangi kuluna, neyi, neden dolayı, ne zaman vereceğini bilir. Kul ile Allah arasında, hasta ile doktor ilişkisi vardır. Hasta doktora gider ve ne ile ilgili hastalığı olduğunu anlatır. Doktor hastasını dinler. Hastaya en uygun olan ilaçları ve kullanım zamanlarını belirler ve reçetesini yazar. Allah'ta dua eden kullarına karşı bu şekilde yaklaşır, duaların karşılığını bu şekilde verir. Ki o Yüce Allah, 'Dua edin karşılığını vereyim' diyerek edilen tüm duaların karşılık bulduğunu belirtmiştir. Yağmur duaları, birliktelik bakımından önemlidir. İnsanlar toplu olarak Allahın karşısına çıkarlar. Ve dua ederler. Bu tür yağmur dualarında en önemli ölçüler; İsraf yapılmamasıdır" şeklinde yağmur dualarının önemini ifade etmişti.
Yoğuntaş Muhfarı Lütfü Tokgöz, göreve yeni başladığını ve düzenlenen yağmur duasının hayırlara vesile olmasını istediğini ifade ederek; "30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başladım. Henüz eksikliklerin hepsini tam anlamıyla bilmiyorum. Zamanla hepsini tespit edip köyümüz adına en iyisini yapmaya gayret göstereceğim. Burada yaptığımız yağmur duasında yaklaşık 1500 kişilik yemek yapıldı. Vatandaşlarımız sadece kaplarını alarak buraya geliyor. Bütün araç gereçler temin edildi. Buraya toplanan herkesin tek amacı, bereketli bir yıl geçmesi. Herkes tek bir ağızdan Allah'a dua ederek, bereketin bol olduğu, kuraklığının olmadığı bir yıl geçmesi adına dua etmek. İnşallah rabbimiz tüm dualarımızı kabul eder ve kurak bir yıl geçirmeyiz" şeklinde ifade etti. Yenilen yemeklerin, edilen duaların ardından yağmur duası sona erdi.
Yoğuntaş köyünde yapılan yağmur duasını sırasıyla şu köyler izliyor;
03.05.2014 Paşayeri Köyü
04.05.2014 Dokuzhöyük Köyü
10.05.2014 Çeşme Köyü
17.05.2014 Kavaklı Beldesi
11.05.2014 Karakoç Köyü
11.05.2014 Ürünlü Köyü
17.05.2014 Karahamza Köyü
18.05.2014 Kayalı Köyü
18.05.2014 Kadıköy
25.05.2014 İnece Beldesi
25.05.2014 Erikler Köyü
31.05.2014 Demircihilal, köylerinin yağmur duaları izleyecek.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol