Ticaret ve Sanayi Odasından üyelerine ücretsiz maske desteği

Çin'in Wuhan Kentinden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Devlet kanadından alınan önlem ve desteklemelere iş örgütyleri de destek veriyor. Bu kapsamda Kırklareli
Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ücretsiz maske dağıtımı
gerçekleştiriyor. Üye işletmeler SGK Hizmet Dökümü ile çalışan sayısı oranında maskeyi Oda Başkanlığından temin edebiliyor. Konu hakkında gezetimize konuşan Başkan Soner Ilık, "Bu zor günlerde öncelikli olarak devletimizin ve üyelerimiz yanındayız. Bu zorlu süreçte biraz ipi göğüslemek, taşın altına elimizi sokmak adına ne yapabilriiz diye düşündük ve üyelerimize maske tedariğinde bulunduk" şeklinde konuştu.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Covid-19 ile mücadele çalışmaları çerçevesinde üyelerine ücretsiz maske dağıtımına başladı. Üyeler SGK Hizmet Dökümü ile başvurarak, maskelerini alabiliyor.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık gazetemize açıklama yaparak bu süreçte ellerini taşın altına koyduklarını dile getirerek, "İlk maskelerimizi üyelerimize dağıttık. Hepsi umarız sağlıklı günlerde kullanırlar. Bu zor günlerde öncelikli olarak devletimizin ve üyelerimiz yanındayız. Bu zorlu süreçte biraz ipi göğüslemek, taşın altına elimizi sokmak adına ne yapabilriiz diye düşündük ve üyelerimize maske tedariğinde bulunduk" ifadelerini kullandı.
"Bu süreçte limit sıkıntımız yok. Üyelerimiz ne kadar talep ederse o kadar tedarik edeceğiz. Öyle bir sayı sınırlaması koymadık" diyen başkan Ilık, maskeleri Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere dağıttıklarını söyledi.
Maskeleri almak için üyelerin SGK Hizmet Dökümü ile Ticaret ve Sanayi Odası'na gelmeleri gerektiğinin altını çizen Ilık bu durumun nedenini şu sözlerle açıkladı; "Üyelrimze herhangi bir güvensizlik söz konusu değil asla böyle anlaşılmasın. Ama bizim 2 bin 500 tane üyesi var, bu kişiler 21 bin kişiye istihdam sağlıyor. İlk etapta bu kadar maskeyi bulmak zor olduğu için böyle bir yöntem izledik. Bulduğumuz tüm maskeleri üyelerimizin üretimini yavaşlatmamak adına dağıttık. Posta posta bu maskeleri temin ediyoruz. Bu yüzden SGK Hizmet Belgesi istedik. bir üyemiz gelip bir anda 250 maske isteyebilir, evet o üyemize zaman içinde 250 maske verebiliriz ama sayı olarak bir anda zorluk yaşamamak adına böyle bir yönteme başvurduk.
Maskelerin özelliklerinden bahseden Ilık, "Maskelerimiz biizim burada OSB'de üretim yapan DORE Çorap adlı firma tarafından üretildi. Çorap kumaşından üretilen yıkanabilir bir maske. Üzerinde özellikleri de yazıyor. Bu maske yıkandıktan sonra uzun süre güvenle kullanılabilir.
Tabi üzerinde yazan önemli bir açıklama var "Covid-19'dan korunmak için hiçbir maske tek başına yeterli değildir" yazıyor.
Bu yüzden diğer tüm önlemlere uymak hepimizin vatandaşlık görevi" diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol