"Dedemde Oradan Gazete Alırmış!
Babamda!
Bende!
Bırakın Çocuğumda Oradan Alsın
Torunum da…"
Kırklareli değişiyor…
Kırklareli Büyüyor…
Kırklareli artık eski Kırklareli değil… Gibi cümlelerle son yıllardaki sosyo-kültürel ve ekonomik farklılıkları işaret eden Kırklareli kamuoyu dün asırlık bir meslek erbabı daha kapısını kapatmak zorunda kaldı.
Kırklareli'nin en eski gazete satış yeri…
Kırklareli'nin en eski gazete satıcıları… Dün son kez dükkânlarının kapısını açtılar.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü 65 Yıllık Esnafa 1 ay süre tanıdı
Kırklareli'nin En Eski GAZETE SATIŞ yeri KAPANDI
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünden aldıkları, "YIKILIP YENİDEN YAPILACAK" tebligatı ile sarsılan Musa Cavit Kutar (64) Cavit Kutar (60) babaları olan Salih Kutar'ın 65 yıl önce kapısını açtığı Gazete satış yerini dün kapatarak bilinmez bir geleceğe doğru adım attılar.
Kırklareli halkı tarafından en eski Gazete satış yeri olarak işaret edilen EDİRNE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ait olan dükkân içerisindeki raflarını ve kendilerine ait olan malzemelerini toparlayan 65 yıllık mesleğin bekçileri, "İstediğimiz tek şey 65 yıldır Kırklareli'ne mal olmuş bu yerde aynı hizmeti vermek olduklarını belirttiler.
"Bu Mesleği 65 yıllık yerinde İcra etmek istiyoruz"
"Kardeşimiz gibiydi" sözleri ile duygusal bir gün geçirdiklerini ifade eden Musa Cavit Kutar (64) Cavit Kutar (60), "Kırklareli'nin en eski ve tarihi dükkânı, Kırklareli'nin en eski ve tarihi meslek erbapları Edirne Vakıflar Bölge müdürlüğün aldığı bir karar sonrası Kırklareli halkına veda ediyor. Gazete satış yeri almamızdan dolayı gelirimiz belli. Kırklareli'nin hangi dükkânında bu işi yapabiliriz. Oda muamma. Babamızın 65 yıl önce kapısını çatığı bu dükkâna veda diyoruz. Beklentimiz 65 yıla saygı gösterilerek burasının yapımı tamamlandıktan sonra tekrar bize verilerek hizmetimize devam etmemizin sağlanmasıdır." Diyerek ÖNADIM MEDYA GRUBU mikrofonlarına konu ile alakalı olarak düşüncelerini aktardılar.
Kırklareli halkının Edirne Vakıflar bölge müdürlüğünden talepleri, 65 yıllık gazete satış yerinin tamirat ve yenilenmeden sonra, bulundukları yeri tarihleştiren isimlere verilmesi oldu.
"Kırklareli'nin Kutay ağabeylerinin zaman geçtikçe herkesin ezberine geçen gazete satış yeri bizler için ayrı bir öneme sahip. Türkiye'de yaşanan, seçimleri, darbeleri, savaşları, barışları, vefatları, milli başarıları oradan aldığımız gazetelerden öğrendik. Ayaklarımızın ezbere götürdüğü yerlerin başından geliyor." Sözleri ile yenilendikten sonra ayın mesleğin orada ifa edilmesi gerektiğinin altını çizen Kırklareli halkı, "Dedemde Oradan Gazete Alırmış! Babamda! Bende! Bırakın Çocuğumda Oradan Alsın
Torunumda…" diyerek Edirne Vakıflar bölge müdürlüğüne tarihi bir istekte bulundular.
Sözde özgür olan gazetetrakya. Alper başkanınıza söyleyinde bi el atsın şu konuya