Sampiyon Grand Otel’de, saat 14.00’de gerçeklestirilen programa Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos, Cumhuriyet Bassavcisi Esat Semerci, Belediye Baskani Cavit Çaglayan, ilimiz daire müdürleri ve davetliler istirak etti.
Programda katilimcilara önemli bilgiler veren TÜVTURK Genel Müdürü Naci Baserdem, Is Gelistirme ve Satis Müdürü Koray Özvan ve Teknik Müdür Ali Naci Bayko, davetlilerin kafalarindaki soru isaretlerini kaldirarak, araç muyanesindeki uygulamalari detayli bir sekilde aktardilar.
TÜVTURK, yilsonuna 189'u sabit, 81 gezici olmak üzere toplam 270 adet yeni araç muayene istasyonunu hizmete açacak. Ihale bedeli disinda yaklasik 1 milyon 300 bin dolar yatirimla faaliyete geçen Kirklareli Merkez ve Kirklareli-Lüleburgaz yeni araç muayene istasyonlari, TÜVTURK'ün is ortagi Ergene Araç Muayene Istasyonlari Isletmeciligi A.S. tarafindan isletilecek. Açiklamada, Kirklareli Merkez ve Kirklareli Lüleburgaz istasyonlarinin günlük 130 araca muayene hizmeti vermesinin hedeflendigi de belirtildi.
TÜVTURK araç muayene istasyonlarinda binek araçlar 20 dakika, ticari araçlar ise yaklasik 40 dakikada muayene edilecek. Ayrica, fren tertibatindan direksiyon sistemine, süspansiyon sisteminden her aracin yaydigi egzoz emisyonuna kadar toplam 100 noktada kontrol ile araç muayenesi gerçeklestirilecek.
Afken-Dogus-TÜV SUD üçlü konsorsiyumu TÜVTURK olarak yeni araç muayene istasyonlarinin yapim ve isletimi ile ilgili olarak açilan ihaleyi, 552 milyon dolar ihale bedeli karsiligi kazanmisti. TÜVTURK, is ortaklariyla birlikte Türkiye çapinda bin 500 kisiye yeni is imkani saglayacak.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol