Sevgili Soydaşlarımızın binlerce kilometre uzaklardan teşrif etmeleri her türlü takdirin üstündedir. Onların birbirinden güzel şiirlerini, konuşmalarını ve akademik çalışmalarını dinlemek bizler için başlı başına bir değer olmuştur. Katılımcıları tanımaya devam edelim.
6- DR. ŞEMSETTİN KÜZECİ; Türkmeneli/IRAK- Gazeteci, Şair, Araştırmacı yazar olan KÜZECİ Türkiye'nin Lozan'da kaybettiği, adıyla ve sanıyla Türk, suyu ve toprağıyla Türklük kokan, atalar diyarı Kerkük'te doğdu (1965). "Musul Üniversitesi" mezunudur. 5 Yıl Kerkük'te lise öğretmenliği yaptı. Kerkük Televizyonu Bağdat Türkmence Radyosu'nda Gençlik ve Spor programları hazırlayıp sundu (1992-1995). Şiir ve yazılarını Irak- Bağdat'ta yayınlanan "Yurt Gazetesi", "Kardeşlik ve Birlik Sesi" dergilerinde yayınladı.
1999 yılında "Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği'nde Basın Yayın ve Enformasyon Şube Müdürü olarak çalıştı.(1999-2002) Kerkük Gazetesi'nin Türkiye Temsilcisi ve Türkmeneli TV'de muhabir, program yapımcısı ve Ankara Haber Müdürü olarak çalıştı. 2008 yılında Irak Basın Tarihi üzerine Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümünden Yüksek Lisans yaparak Mastır diploması aldı. 2010 yılında Global Lahey Üniversitesinde Irak Televizyonları üzerinde doktorasını yaptı. (2005-2009). Halen "Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Başkanlığı"nda Basın ve Kültür Müşaviri olarak görev yapmaktadır . Ayrıca Kerkük Gazetesi'nin Türkiye Temsilcidir.
Ayni zamanda Irak Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Irak- Türkiye- Azerbaycan - Arap ve Avrasya Yazarlar Birliği üyesi, İLESAM ve KIBATEK üyesi (Türkiye), Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği Başkan Yrd., (Azerbaycan), Irak Türkmen Edebiyatçılar Birliği Uluslararası Koordinatörü, Işık Edebiyatçılar Gurubunun Başkanıdır. (Kerkük), Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği Kurucu Genel Başkanı, Dünya Türk Gençleri Birliği Genel Başkan Yardımcısıdır.(Azerbaycan), Urfa-Kerkük Dayanışma Platformu Kurucusu, Qarabağ (Azerbaycan)- Kerkük(Irak) Dayanışma Platformu Kurucusu.(2012 Azerbaycan), Kerkük Kültür Derneği Kurucu Başkanıdır. (2013 Ankara)
ESERLERİ: Şehit Şair Kemal Ömer BEG (Kerkük 1992) Osmanlıca, İki Gönül (İstanbul 1997)-Ortaklaşa(Sami Tütüncü), Suçum Türk Olmaktı (Ankara 2000), Türkün Sesi (Azerbaycan 2001)-Ortaklaşa(Ekber Qoşalı), Kerkük Soykırımları (Ankara 2004), Fuzuli. (Ankara 2004), Hoyratlarım. (Azerbaycan 2004), Türkmeneli Edebiyatı (Ankara 2005), Kerkük Şairleri. 1. Cilt (Ankara 2006), Şehit Muazzam Kasapoğlu (Kerkük 2007), Kerkük Şairleri 2. Cilt (Ankara 2007), İçimizdeki Kerkük (Ankara 2008)-Ortaklaşa (İsa Kayacan), Irak Basın Tarihi (Ankara 2009), Telafer Şairleri (Ankara 2010), Solmayan Papatyala (Kerkük 2010), Biz Güneş Değiliz (Ankara 2010), Şehit Şair Kemal Ömer BEG. (Ankara 2010) İstanbul Türkçesi, Kerkük'ün Milli Futbolcusu Adil Abdullah (Bağdat 2010), 2011 Türkmeneli Bilgi Takvimi (Kerkük 2011), 2012 Türkmeneli Bilgi Takvimi (Kerkük 2012), Kerkük'ün Efsane Sesi Abdülvahit Küzeci (Ankara 2012) olmak üzere 21 eseri mevcuttur.
7- Raife SERXANQIZI; 1955 Azerbaycan Qebele Mamaylı kentinde dünyaya geldi Kabil Kooperatif Teknikum'a sınavsız olarak kabul edildi. Burada gösterdiği üstün başarı üzerine Moskova İktisat Fakültesine girme hakkı kazandı.Burada çok ünlü hocalardan (V.İsayev, Abdinb?yov,Tabasaranski,C.?hm?dli,N.?hm?dov,S.S?f?rov v.s) ders alarak yetişti.
Şiir Fırtınası ve değişik şiir etkinlikleri ile birçok yerde şiir etkinliklerine, şölenlerine, dinletilerine katıldı.
ESERLERİ; Ocaklar Getir, Bizi Böle Böle Çok Büyüttüler, Kubaya hesr eddiyi, Eşit Meni, Şehitlerle Zengin Olan Vetenim, Köhne Dünya, Sevgi dünyası, Azerbaycan'ım, Soykırım mı?, eserlerinden bazılarıdır.
8- Vahdettin IŞILDAK; 1949 Erzurum doğumlu olup "Nizamoğlu" Mahlasını kullanmaktadır. Bu mahlayı babası Nizamettin hocadan almıştır. Atatürk Üniversitesi bünyesinde başlayan çalışma hayatı, Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında devam etti. Çeşitli Üniversite ve Kültür kurumlarınca eserleri , bitirme tezi ve makale olarak yer almıştır.
1960 yılından itibaren şiirleri çeşitli gazete, dergi ve yayın organlarında yayınlanmıştır. Şehit Mezarı, Mehmet Ben, Yaradan Tek, Ninni Söylersin, Bu İnsan, Kanal eserlerinden bazıları olup, 25 TV de iki yılı aşan bir süre aşıklar, gazelhanlar ile söyleşi programları hazırlayıcısı ve sunuculuğunu yaptı. Birçok derneğin kurucu üyeliğini ve başkanlığını yaptı.
Halen Bursa Aşıklar Yazarlar Şairler Derneği (AYŞAD) Başkanlığını yürütmekte olup, ulusal ve uluslar arası birçok şiir ve türkü etkinliğine katılmıştır. Ayrıca Bursa'da ulusal çapta şiir etkinlikleri düzenlemiştir.
Türk Dünyası Sanat ve Edebiyatçılar Bayramına katılan değerli sanatçılarımızdan bir kısmını daha tanıtmaya devam edeceğiz. Sevgiyle kalın, hoşça kalın.
Alâeddin İKİCAN
İLESAM İl Temsilcisi
e - posta : alaeddinikican@gmail.com
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol