Gül kokulu Isparta Kentinin bağrına bastığı Türk Dünyası Sanat ve Edebiyat buluşmasına katılan değerli katılımcıları tanımaya devam edelim müsaade ederseniz değerli dostlarım.
3- Rana İslam DEĞİRMENCİ ; Soy kökü Bosna'ya dayanan Rana İslam DEĞİRMENCİ, 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.Ayni Üniversite Eğitim Fakültesinden Pedagojik formasyon alarak Edebiyat Öğretmeni oldu. Yüksek Lisansı devam etmektedir. MEB' nın yetiştirdiği 155 "Proje Formatörü" içinde yer aldı. Birikimlerini ilk kez Kütahya "AKİS" gazetesinde kendine ait "Şakayık" köşesinde geniş bir okuyucu kitlesi ile paylaştı. KIBATEK ve Dünya Söz Akademisi Üyesi olan DEĞİRMENCİ Edebiyatın bir hayat duruşu olduğuna inanır. Daha çok deneme, hikaye, anı, şiir yazmakta ve seslendirmektedir. Birçok Projede koordinatörlük ve Danışmanlık yaptığı gibi birçok projede de formatörlük ve raportörlük görevlerini yerine getirmiştir.
Türk Dünyası Şairler arak görev üstlenen DEĞİRMENCİ, bu projeyle rüyayı gerçeğe dönüştürdüğünü, Proje Yayın Yönetmeni Savaş ÜNAL ile birlikte "Türk Dünyası" ve "Şairlerini" yalnız ve yalnız "Yürek-Dil-Şiir" şemsiyesi altında kucaklayan, bizimle birlikte Dünya coğrafyasına yayılan Türkçe konuşan tüm diyarlardaki şair ve edebiyatçıların birlikteliğini sağlamayı amaçlayan projenin koordinatörlüğünü üstlenerek TRT Avrasya kanalında ve diğer yayın organlarında tanıtımını sağlamıştır.
ESERLERİ: Hikaye olarak, "Oyma Sandığımda Saklı Renklerim", Şiir olarak, " El Yüreği Tutunca" deneme konusunda "Nar-ı Beyza" eserleri mevcut olduğu gibi birçok dergi ve gazetede de yazmaktadır.
4- Vural ŞAHİN; Söz yazarı ve bestekar, Trabzon Doğumlu olup, şiire hizmet eden dergilerin hemen hemen tamamında ve birçok antolojilerde şiirleri yayınlanmıştır. TRT de iki dönem, Özel bir ulusal kanalda bir dönem metin yazarlığı yapmıştır. Milliyet yayınlarının çıkardığı Müzik Magazin, İmparator dergilerinde, Mısraların Dili Adıyla Sanat Sayfası ve Fenerbahçe FM de şiir programları hazırlamıştır. Müzik enstrümanlarından saz, cümbüş, tambur ve ud çalan Vural ŞAHİN'in TRT repertuarında yirmi, kaset piyasasında ise beş yüzü geçik eseri mevcuttur. Bunlardan üç yüz kadarının söz ve müziği kendisine aittir. Altmış bir eserine klip çekilmiş olan sanatçı çalışmalarına şiir,şarkı,söz,beste,aranje olarak devam etmektedir. Birçok bestesi Orhan Gencebay başta olmak üzere birçok sanatçı tarafından şarkı olarak söylenmektedir. Daha önce aruz, serbest ve hece vezni ile yazan Vural ŞAHİN, şarkı sözü yazdığı için hece vezninde karar kılmış olup, eserlerinde hece veznine ağırlık vermiştir.
İki ulusal Televizyon kanalında düzenlediği şiir yarışmasının hem organizesini hemde jüri başkanlığını yapmış olup, birçok yarışmalarda da jüride görev aldı. Yaklaşık 350 şiir etkinliği düzenlemiştir.
ESERLERİ : Mahşere Kadar, Denizde Üç Damla, Hasretin Kırıyor Ümitlerimi, Müzik Magazin Şiir Antolojisi, Üzülmez misin? Kitaplaşmış eserleri olup, binlerce şiirden 600 den fazlası şarkı olarak bestelenmiştir. Nerden Bileceksin, Dil Yarası, Hangi Rüzgar, Resminle ağladım, Gidecek Yerim Olsaydı, Gözyaşlarım Anlatır, Ben Oldum Çileyi Alan şarkılarının bir kısmı olup, Orhan GENCEBAY başta olmak üzere birçok sanatçı tarafından albümlerde, kasetlerde ve televizyonlarda yorumlanmıştır.
5- Naila YUSİFOVA; 1964 Azerbaycan Bakü doğumlu olup, 1981 yılında Azerbaycan Devlet Üniversitesi'nin Filoloji Fakültesi'ni kazanmış ve 1985 yılında üniversiteyi bitirmiş," Rus Dili ve Edebiyatı Enstitütüsü"nde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. 1993 yılından beri "Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rus Grupları"nda Azeri dili hocası olarak çalışmaktadır.
"Azerbaycan coğrafi adlarının lengüistik analizi" konusunda doktora tezini vermek üzeredir. 15 bilimsel makalesi yayınlanmış, birkaç ders kitabının yazarları arasında yer almıştır.
Edebiyat yaşamına "İktisatçı" gazetesinde Haydar Aliyev'e yazdığı "Umut çırağı" isimli şiiriyle başlamıştır. "Kalbin fısıltıları" ve "Mısralar" (Azerice-İngilizce) isimli iki şiir kitabı basılmıştır. "Hakimiyet ve Gelecek", "Zafer Kalesi", "Nahçıvan", "Kafkas Press", "Kredo", "Vedibasar", "Zengezur'un Sesi" şiirleri gazetelerde, "Umut Çırağı", "Çift Yıldız", "Mahseti", "Sevgi", "Bayatı" şiirleri de Uluslararası Sanat Dergilerinde yayınlanmıştır. "XX. Yüzyılın Aydınları" isimli ansiklopedide ismine yer verilmiştir. .
"Vicdanlı Kalem" (2008), "Kutsal Kalem" (2009), "Hazreti Ali" (2009), "Zarif Kalem" (2012), "XX. Yüzyılın Seçkin Aydınları" isimli yapılarıyla Uluslararası sertifika almış, Bayburt'ta düzenlenen "Dede Korkut Folklor Şöleni"nde ve Afyon'da düzenlenen "Zafer Bayramı Şöleni"nde teşekkür ve plaket almıştır.
Türk Dünyası Sanat ve Edebiyatçılar Bayramına katılan değerli sanatçılarımızdan bir kısmını daha tanıtmaya devam edeceğiz. Sevgiyle kalın, hoşça kalın.
Alâeddin İKİCAN
İLESAM İl Temsilcisi
e - posta : alaeddinikican@gmail.com
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol