Türk Dünyası Sanat ve Edebiyat Buluşmasına katılan yurt içi ve yurt dışı katılımcılarını tanıtmaya devam ediyoruz.
20- Dr. Sadık ÖZEN; 1934 yılında Darende' de dünyaya geldi. 1958'de Ankara Tıp Fakültesinden mezun oldu. Fakülteye devamı sırasında, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak çalıştı. Ahlât, Darende, Kalecik Sağlık Merkezi ve Uzun ada 30 Yataklı Çayeli Revir Baştabipliklerinde bulundu, bir taraftan da, Darende Kültür Derneği Genel Başkanlığı görevinde bulundu.
S.S.K.Malatya ve Antalya Hastanelerinde Başhekimlik yaparak, Malatya'da İnönü Üniversitesi'ni Kurma ve Yaşatma Derneği kurucu üyeleri arasında yer aldı. Bu arada Malatya spor Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Malatya Fuar Kurma Ve Turizm Derneğinin başkanlığını yaptı. Antalya'da Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin ilk başkanlık görevini üstlendi.
1980 lerde tıp alanında, Antalya'da Nükleer Tıp Merkezini kurdu. Bu suretle, Guatr hastalarının tetkik için büyük kentlere giderek gereksiz masraflar yapmalarını önledi. Ultrasonografi ve Tıbbi Lazer cihazlarını Antalya'ya ilk defa getirerek halkın hizmetine sundu.
Antalya Ekspres Gazetesinde. Sosyal, siyasal, kültürel ve sağlıkla ilgili yazılar yazdı. Bu arada, İstanbul da yayınlanmakta olan Malatyalılar ve Adana'da çıkarılan beş Belde dergilerine makaleler yazdı.
Doktorluk Dediğin iki Tık Tık - ilk Göz Ağrısı, Ahlat isimli ilk kitaplarını Antalya'da bastırdı. Daha sonra, Ozan yayıncılık tarafından; Sırça Köşkün Kırık Camları, Doktorun Seyir Defteri, Zaman Tünelinde Bir Doktor, Sevginin Doruğundakiler, Yanıt, Bireysel ve Toplumsal YOZLAŞMA isimli kitapları yayınlandı. Ankara Radyosunun açtığı arkası yarın yarışmasında "Kahraman Tıbbiyeli" isimli eseri Değerlendirmeye Layık Eser seçildi. Radyoya uyarlanmak ve televizyon dizisi yapılmak üzere çalışılıyor. Bu arada, yeni bir televizyon dizisi yazmaktadır.
Sevgili dostlarım işte 12 ülkeden 176 sanat ve edebiyat adamının buluştuğu Isparta Sanat ve Edebiyatçılar buluşması duygu paylaşımları içerisinde gerçekten yürek diliyle konuşan insanların güzelleştirdiği bir bayram havasında geçti. Bu etkinliklerin devamı, Ankara, İstanbul, Kıbrıs, Azerbaycan ve diğer merkezlerde devam edecek.
Böyle yüreğe hitabeden etkinliklerin gerçekleşmesinde organizede görev alan Savaş ÜNAL, projenin sponsorluğunu üstlenen belediye ve derneklere, kamu kuruluşlarına özellikle katılarak paylaşımda bulunan sanat ve kültür insanlarına müteşekkirim.
Geçenlerde Milli Eğitim Müdürümüz ve Kültür Müdürümüz ile birlikte Sayın Valimiz Mustafa YAMAN'in makamında konu Türk Dünyası Sanat ve Edebiyat Buluşmasına gelince Sayın Valim böyle bir etkinliğin niye Kırklareli'de gerçekleşmesine önayak olmuyorsun dediğinde gözlerim sevinçten nemlendi. Duygularım iç içe girerek labirent misali bir kargaşaya dönüştü. Çünkü özlemle beklediğim ancak ifade etmekte zorlandığım böyle bir etkinliğin Kırklareli'de yapılmasını arzulayan Sayın Valimin benim duygularımı açığa çıkarmadan kendisinin okuyarak ifşa etmesi bana sözün bittiği noktayı gösteriyordu. Teşekkürler Sayın Valim, Sizlerin Sanat Edebiyat ve Kültüre verdiğiniz bu hizmetlerin karşılığının yerini bulacağına inanıyorum. Sayenizde Kırklareli'nde kültür, sanat ve edebiyatın verdiğiniz desteklerle her gün biraz daha halkın paylaşımına sunulduğunu, biraz daha etkinliklerin halk tabanına indirgendiğini görmek bizleri çok ama çok mutlu ediyor. Düşüncelerimizin artarak gerçekleşmesi temennisinde bulunmak istiyorum.
Sevgiyle kalın, hoşça kalın.
Alaeddin İKİCAN
İLESAM İl Temsilcisi
e - posta : alaeddinikican@gmail.com
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol