Tarımda kimyasal gübrenin kullanılmasıyla çiftçimiz daha fazla ürün almaya başladı. Kimyasal gübrenin de bununla beraber kullanılması verimi attırdı. Organik tarım tarlada kara sabanla yapılırdı. Teknolojisinin, bilimin araştırmaların sonucunda tarımda büyük gelişmeler oldu. Mağarada yaşayan insanlar köyler kurarak ilerleyen yıllarda köyleri, kasabaları, kentleri kurdu. Filozoflar, bilim adamları, düşünürler, aydınlar mevcut sisteme karşı yeni fikirler geliştirdiler. Zaman içinde devletler oluştu. Kabileler halinde yaşayan insanlar birleşerek kaleler içinde iç surları, dış surları yaparak saldırılara karşı kendilerini korumaya aldılar.
İnsanlığın her geçen gün kendi medeniyetini oluşturması yanında Avrupa'da soylular sınıfı oluştu. Soyluların en güçlüsü kral oldu. Soylular sınıfı toplumu yönetti. Her soylunun, büyük toprak sahibinin yanında çalışan tarım işçileri vardı. Köylüler, sanatkârlar, köleler, tüccarlar beraber yaşamaya başladı. Coğrafi keşiflerle Avrupa'daki krallar yaptıkları büyük gemilerle, kalyonlarla Hindistan'ı Kızılderililerin yaşadığı Amerika'yı sömürgeleri yaptılar.
İspanya, Portekiz, İngiltere, Fransa büyük topraklara sahip oldular. Afrika'daki köleleri büyük çiftliklerinde köle olarak çalıştırdılar. Güney Amerika'da kölelerin çalıştığı büyük çiftlikler vardı. Amerika'yı 1492'de Kristof Kolomp keşfetmiştir.
1506 yılında burasının yeni bir kıta olduğunu söyleyen Amerika Vespuci oldu.
Yeni keşfedilen kıtayı Amerika Vespuci'nin adı verildi. İngiltere, Fransa, İspanya gibi devletler, büyük tüccarlar, gemicilikle uğraşan devletler çok zengin oldular.
Büyük paralar, altın gümüş gibi madenlerin gelirleri, tarımdan elde edilen zenginlikler Avrupa'yı zengin etmeye başladı. Buharlı Gemiler, kara trenler her yenilik teknolojik araştırma zengin devletleri daha çok zengin etti. Avrupa Aydınlanma Çağı'na girdi. Fransız İhtilali'nin getirdiği her sonuç önce Avrupa Ulusları'nı sonrada gelişmek, kalkınmak, özgürleşmek isteyen ulusları etkiledi. Yirminci yüzyılın başında Güneş batmayan ülkenin İngiltere olduğunu söylerler. Ulusçuluk, milliyetçilik, özgürlük, hürriyet, insan hakları, demokrasi fikirleri 1789 Fransız İhtilalinden sonra dünyayı etkilemiştir. Meşruti idareden sonra Cumhuriyet İdaresine geçen Avrupa olmuştur. Osmanlı toplumunun aydınları önce meşruyeti daha sonra Cumhuriyet idaresinin en güzel olduğunu tartıştılar. 1876 yılında Birinci Meşrutiyet kabul edildi. II. Abdülhamit otuz yıl ülkeyi dağılmaktan kurtarmak için baskıcı bir yönetimle idare etti. İttihat Terakki Cemiyeti( Partisi) özgürlük hareketini Selanik'te başlatarak İkinci Meşrutiyetin 1908 yılında ilanını ikinci Abdulhamit'e kabul ettirdi.
Turancı Fikirlerin sahibi Ziya Gökalp'ın fikirleri İltihak Terakki Partisi'nin aydınlarını etkilemiştir. Enver Paşa'yı Almanlar ikna ederek Birinci Dünya Savaşı'na Almanya'nın yanında girmesini sağladılar. Almanya mağlup olunca Osmanlı'da bu savaştan mağlup çıkmış sayıldı. Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra ülkemiz işgale uğradı. Tarih en önemli bir bilim dalıdır.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol