TOPÇU BABA ETKINLIKLERINE SELAM OLSUN

“Topçu Baba Etkinliklerinin 12.’incisi kutlanacak

Ilimize bagli Kofçaz Ilçesi Topçular Köyü’nde 1997 yilindan itibaren, Topçu Baba’yi Anma Kültür ve Sanat Dernegi tarafindan kutlanan Topçu Baba etkinliklerinin bu yil 12.’incisi kutlanacak. 21 Haziran 2008 Cumartesi günü yapilacak olan etkinlikler kapsaminda, saat 12.00’da Saygi Durusu, deyis ve baskan bir konusma gerçeklestirecek. Program daha sonra ise mülk amir ve Kofçaz Belediye Baskaninin (Nihat Öztürk) konusmasiyla sürecek. Saat 13.00’da Türk Halk Müzigi Korosu, katilimcilara güzel bir müzik ziyafeti sunacak. 13.25’tr ise Gazi Cemevi Semah ekibi gösterilerini sergileyecek. Saat 13.50’de ise Dervis Kemal izleyicilerle bulusacak. 14.05’te Mehmet Tiryaki, 14.35’te Esat Korkmaz ve 14.50’de ise Malatya Arguvan Semah ekibi gösterilerini sergileyecek. 15.10’da ise Ali Kenanoglu, 15.30 ise gazetemiz köse yazari Hasan Öztürk türküleriyle etkinlige katilanlari eglendirecek. Hasan Öztürk ile birlikte “Topçu Baba Semah Ekibi’de” sahne alarak gösterilerini sergileyecekler. Saat 16.00’da Hüseyin Yaltirik saat 17.00’da Dertli Divani konserleriyle devam edecek program saat 17.40’da verilecek olan Gülbenk’le geleneksel topçu baba yemegi ile son bulacak. Birlik, birliktelir sevgi ve kardeslik çagrisiyla tüm vatandaslari Topçu Baba etkimliklerine çagiran dernek baskani 21 Haziran Cumartesi günü büyük bir kalabaligin olacagini belirtti.” Kaynak: 17.06.2008 Önadim Gazetesi.

Pinarhisar Erenler köyündeki Binbiroklu Ahmet Baba ile Kofçaz Topçular köyündeki Topçu Babanin kardes oldugu rivayet ediliyor. Binbiroklu Ahmet Baba Türbesi kesmetastan yapilmis. GÖNLÜMÜZ SEVGI DOLU. ÖZÜMÜZ CANDIR BIZIM.

HACI BEKTAS VELI’DEN ÖZDEYISLER

ARA BUL, KADINLARI OKUTUNUZ, INCINSENDE INCITME, MURADA ERMEK SABIR ILEDIR, HER NE ARARSAN KENDINDE ARA, ELINE, DILINE, BELINE SAHIP OL, ARIFLER HEM ARIDIR HEM ARITICI, ILIMDEN GIDILMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIR, DÜSÜNCE KARANLIÄzINA ISIK TUTANLARA NE MUTLU, DÜSMANINIZIN INSAN OLDUÄzUNU UNUTMAYINIZ.

Iki, üç kez Topçu Baba Senliklerine katildim.  Tam bir Hidrellez Senligi idi sanki. Yemyesil agaçlar altinda oturan aileler piknik yaptilar. Topçu Baba etkinliklerini izlediler. Topçu Baba Türbesini ziyaret edip saygilarini gösterdiler. Türbenin içine bende girdim. Halkin gösterdigi sayginin aynisini tekrarladim. Genç bir delikanli bagdas kurmus sandukanin yanindaydi. Mumlar yaniyordu. Türbenin duvarlari tastandi. Iki yasli bayan silteler üzerine oturmus konusuyorlardi. 2003 yiliydi. Ben “Yanar Tozlu Patika Yollar” siir kitabimdan on, on bes tanesini bir karton kutunun üzerine koymustum. Kitabtaki Haci Bektas Veli siirimin fotokopisini çogaltip bektasi erenlerine, dostlara vermistim. Kurban etlerinden yapilan etli pilav aksamüstü dagitilmisti.

Haci Bektas Veli erenler’in veciz sözlerini çok severim. Kirklareli ve Rumeli Balkan Bektasileri ilgi alanimdir. Rumeli’nin Türklesmesinde önemli rol oynamislardir. Bu güzelim Laik ve sosyal hukuk devletinde, Anadolu ve Trakya bektasilerine olan ilgim herzaman olmustur. Onlar bizim kardesimizdir. Gerçek budur. Tüm müslümanlar, tüm insanlar kardestir... Tarihin tozlu ve kanli sayfalari beni herzaman üzmüstür. Yunus Emre’de, Hz. Mevlana’da, Haci Bektas Veli’de, Gazi Mustafa Kemal’de benim özümde yasar... Ahmet Yesevi’nin siirlerini bes alti yil önce okumusumdur. Güçlü bir Tasavvuf sairidir. Sevenleri çoktur.

Türk dünyasina olan ilgim ve sevdam sanki dogdugum günden beri hep var olmustur. Tarih dersi önemli bir bilim dalidir. Sonsuzluga dogru yürümeye benzer. Türk Tarihine kara sevdaliyim...

Topçu Baba Senliklerinde semah yapildi. Türküler okundu... Güzel bir çosku vardi. Yasamak dostça, kardesçe güzeldir. Içtenlik türkülerimizdedir, sarkilarimizda, siirlerimizdedir. Gönül insanlarinin gülüsü bile baskadir. Geleneklerimiz, göreneklerimiz, adetlerimiz uzun yillar devam edip bu güne kadar gelmistir. Güzel geleneklerimiz devam etsin. Yozlasan bir dünyada karanliga dogru kosar gibiyiz. Özümüz paramparça olmasin. Ruhumuzdaki sarkilar susmasin. Türk Islam tasavvuf gelenekleri güçlüdür.

Çagdas uluslarin arasinda yerimizi almaliyiz. Atatürk Devrimlerini Türk Halki Benimsemistir...

Ortaçagin bagnaz, fanatik, feodal düzeni zaman içinde parçalanip dagilmistir. Lakin sarkta hala feodal yapi kalintilari söz konusudur. Yeni ufuklar hülyasi daima olacaktir.

Oskay Apt. 2. katta bürosu bulunan genç avukat kardesimiz eski bir ögrencim Onur Kocaoglu “Sirnak Uludere Balli köyünde askerlik görevimi yerine getirirken vahim bir olay sonucunda yaralandim. Tedavim devam etmektedir. Gazilere ve sehit ailelerine selam olsun. Sizin tarih derslerinizi çok severdik” dedi.

 selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol