Ürünlü’den bir köylü vatandaşla sohbetten notlar: "Tohum, gübre fiyatları gerekli olduğunda yükselişe geçiyor. Bizim derdimizi de yazar mısınız? Edirne ticaret borsası çalışıyor. Edirne de hayvan borsası da var. Bizde de Kırklareli ticaret borsası çalışsın. Üreticinin malı para yapmıyor. Hayvan borsası kurulsun." dedi.
Aylar önce Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Mine Kırıkkanat Hindistan'da pamuk üreticilerinin durumunu yazmıştı. Aklımda kaldığına göre küresel pamuk tohumu satan şirketler GDO'lu tohumlarını Hint Tarım Bakanlığı’na kabul ettirip Hint pamuk üreticisi köylüler bu GDO'lu pamuk tohumunu tarlalarına ekmişler ama sonuç olumsuz olmuş. Kullandıkları GDO'lu tohum bitkilerde hastalıklara neden olmuş. Kullandıkları ilaçlarda durumu kurtarmamış. Hint pamuk üreticisi iflas etmiş. Bu küresel tohum şirketleri dünyanın her yerinde çok etkili oluyorlar. Yerli tohumlarımız vardı. İkinci kez tohum kullanıyorduk. Dünya tarımı içinde gelişmek isteyen Türkiye, Hindistan gibi geri bıraktırılmış ülkenin çiftçilerinin hali insanı düşündürüyor. Kalkınmak gelişmek isteyen üçüncü dünya ülkelerinde etnik, mezhep savaşlarını ortaya çıkaran emperyalist ülkelerdir. "Böl, parçala, yut" politikası İngiltere'nin, Fransa'nın geleneksel politikasıydı. Rus Çarlığı büyük çar Petro'nun panislavist politikasını yıllarca uyguladı. Balkan ülkelerini kendisine bağlamak, Kırım'ı alıp Karadeniz'den sıcak denizlere açılma politikası bugün de uygulanmak isteniyor. Kırım, Kafkas Türklerinin, Tatarların büyük dramı tarihin en acılı sayfalarıdır. Stalin 1944 tarihinde Kırım halkını Sibirya'ya aç susuz sürüp perişan etti.
Kafkasya'da, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Güney Amerika'da ezilen uluslar soykırıma uğradılar. Küresel ekonomik politikalarla güçlü devletleri koruyan kanunlarla dünyaya egemen olan dört yüz,beş yüz tekelci büyük şirketler insanları açlığa yoksulluğa mahkum ediyorlar. Pancara konan kota kalkmalıdır. Alpullu şeker fabrikası çalışmalıdır. Eskiden Alpullu şeker fabrikası şeker gibi şeker üretirdi. Yer gök pancardı. Pancar üreticisi pancarı eksin. Fabrika en son teknikle donansın. Milli tarım politikamız Milli eğitim politikamız olmalıdır. Gençlere iş, ekmek, sevgi gerek. Çalışkan üretici bir ülke olma yolunda adımlar atılmalıdır. Eken, üreten köylümüze kaliteli Türk tohumu ucuz fiyatla satılmalıdır. Kırklareli'nde hayvan borsası kurulmalıdır. Toprak mahsulleri ofisi üreticinin ürettiğini satın almalıdır. Yozlaşan bir toplum olmayalım.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol