TEKİRDAĞ'IN İLÇESİ SARAY GEZİ NOTLARI

7 Mayıs 2014 günü Tekirdağ'ın ilçesi Saray'da Mali Müşavir Bülent Kardeş'le sarayın mahallesi olan Güngörmez Köyü'nde, Ahmet Yılmaz'la sohbetten notlar.
AHMET YILMAZ: "Bir sürü yaban hayvanının barındığı ormanlarımız İtalya'dan bile talep gören mantar çeşitlerinin yetiştiği bir yerdir. Oksijen kaynağımızdır. Burada Taş Ocakları kurulmak isteniyor. Biz köy ve bölge halkı bunu istemiyoruz. Bölge halkı da, yetkililer de sesimizi duysun" dedi.
BÜENT KARDEŞ: "Saray Belediyesi Meclis Üyesiyim. Bu süreçte bizlere büyük emekleri geçen Dayko Vakfına, TEMA Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu'na, Köksal Çiğdem'e teşekkür ederiz. Yıldız Dağları'nın(Istranca) bağrına saplanan taş ocaklarının topluma, doğaya hiçbir faydası yoktur. Tabiat düşmanıdır. Güngörmez için gereken yapılacaktır. 3 Mayıs'ta Gözlem Gazetesi'nde Taş Ocaklarıyla ilgili bir haber çıktı. ORMANLARIMIZ TAŞ OCAKLARINA KURBAN EDİLİYOR" dedi.
Eskiden köylüye (Orman Köylüsüne) maktalar verilirdi. Fakir orman köylüsü bu makta ile geçinip giderdi.
AHMET YILMAZ: "Eskiden maktalarımız vardı. Maktaları elimizden aldılar. Şimdi de ormanlarımızı elimizden alacaklar" dedi.
Araştırmacı Yazar Nazif Karaçam'la eski Trakya Otocam İnsan Kaynakları Müdürü Talat Heral ile Demirköy, Kıyıköy, Polos Kalesi, Orman Köylerini, Pehlivanköy, Hayrabolu köylerini, Şarköy, Mürefte, Hoşköy, Uçmakdere vs. gibi pek çok yeri gezip görürken köylülerle söyleşi yapmıştım.
Orman köylerinin ekonomik, sosyal, kültürel durumun yakından biliyorum. Ormanların, su kaynaklarının önemini biliyoruz. Kırklareli Saray arasındaki dar yollarda taş ocaklarından kum taşıyan kamyonların trafikte tehlike saçtığını görmüştüm. Virajı alamayan kum kamyonu dereye uçmuştu. Sürat felakettir…
Pınarhisar ve Traçim çimento fabrikalarından çimento taşıyan büyük kamyonlar yollarda tehlike saçıyorlar. Trafik kurallarını önemsemiyorlar. Viraja son sürat giriyorlar. Çevre yolu yapımı ağır gidiyor. Duble yol çalışması Kırklareli Çerkezköy arasında yapılmalıdır. Ağaç Bayramı'nda şiir ve kompozisyon yazan öğrencilere ödüller veriliyor. "Dünyada temiz içme suyuna erişim gün geçtikçe zorlaşırken, var olan su kaynaklarının korunması çok daha fazla önem kazanıyor" (Gözlem Gazetesi 03.05.2014)
Yaşam kavgasından söz ederken BÜLENT KARDEŞ: "Allah'tan alışkınız fakirliğe. Hayatı biliyoruz" dedi.
Saray Kent Konseyi Başkanı Personel Amiri MEHMET BİLECEN: "İkinci Uluslararası, Dokuzuncu Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali 9-15 Haziran arasında yapılacaktır. Festivalin resmi açılış töreni 13 Haziran 2014 Saat: 16.00'da yapılacaktır" dedi.
Eski Öğrencim ÖZLEM KABACIK: "Saray Kent Konseyi El Becerisi Kursu öğretmeniyim. 30 Nisan 2014 günü Engelliler yararına kermes yaptık. Katılım çok iyiydi.  Gönüllü bayanların fedakarlıklarıyla gerçekleşti. Belediye Başkanımız Nazmi Çoban'ın, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilcen'in destekleri oldu" dedi. El becerisi kursunda bayanların çalışmasını tekdirle karşılıyorum. Anneler Günü Kutlu Olsun. Fedakar Annelerin Şevkatli, Merhametli Yürekleri Vardır. Saray'da Filiz Et, Piliç, Mangal Lokantası Vize Caddesi'ndedir. Çok canlı bir ortamı vardır. Mangalda et çeşitleri ayrıca Edirne Tava Ciğeri, servis ediliyor. Filiz Et Kasap'tan biraz sucuk aldım. Sucuğun lezzeti güzeldi. Filiz Et Kasap'ın sahibi Adnan Mülayim'i oğulları Can ve Ceyhun Mülayim'i kutluyorum. Güzel bir et yemeği yenecek bir mekanı Saray'a kazandırmışlar. Saray Bahar Şenliği'ne bir kez katılmıştım. Festival yürüyüşü yapılıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol