TEKİRDAĞ SARAY KAPAKLI İLÇELERİ NOTLARI

04.09.2013 günü Kapaklı Belediye Başkan Danışmanı Veli ÇEKEN'e "Belediye Başkanı İrfan MANDALI'nın hizmetlerinden konuşalım"dedim.
Veli ÇEKEN: "Kapaklı ilçe oldu. Yeni Kaymakamımız gelmiştir. İlçe müdürlükleri de yavaş yavaş gelecekler. Onlara yerler, mekanlar temin etmeye çalışıyoruz. Yeni mahallelerde geniş caddeler, kaldırımlar yapıldı. Yeni futbol sahasını suni çimle çimlendirip yakında hizmete açacağız.
İsmet Paşa Mahallesinde park çalışmalarına başlandı. Büyük bir park yapılacak. Modern kaldırım çalışmaları devam ediyor.
Otogar, terminal çalışmalarımızın inşaatı bitti. Yerel seçimlerden sonra büyük şehir otogarı işletmeye açacak.
Çok yakında Cumhuriyet Mahallesinde Beyaz Saray düğün salonunun olduğu yerde KÜLTÜR MERKEZİ inşaatına başlayacağız.
Projeler hazır. Bugüne kadar her şeyimizi altyapıya harcadık. Bundan sonra üstyapı için bütün gücümüzü harcayacağız"dedi. Teşekkürler. Kapaklı Belediyesinin Kazak Gölü Festivali Sünnet Şöleni 22-25 Ağustos 2013 günlerinde yapıldı.
 Belediye Başkanı İrfan MANDALI çok çalışkan bir kardeşimizdir. Çok göç alan bir ilçedir. Kapaklı Organize Sanayinde fabrika çoktur. Kıpır kıpır devamlı büyüyen şehirleşen bir yer. Tekirdağ Kapaklı'dan Saray ilçesine uğradım. Belediyelerin alt ve üstyapı çalışmaları önemlidir. Altyapı olmadan üstyapı olmaz derler.
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın misafirleri vardı. Saray sakin bir ilçedir. Saray Belediyesi şehir plancısı Emel Şen'e, "Belediyenin çalışmaları ne durumdadır?" diye sordum.
Emel ŞEN: "Atık su arıtma tesisi çalışması DSİ tarafından başladı.
Saray Meslek Yüksek Okulu imar planları onaylandı. Yeni bir alanda üniversite için yapılan çalışmalar bitirildi. Mimar Sinan Üniversitesi Şehir Bölge Planlama bölümünü bitirdim.
Karayollarının yapmış olduğu çevre yolu çalışmaları devam ediyor.
Kanalizasyonlarımız yenileniyor. Dedeler Bulgaristan, Romanya tarafından gelmişler" dedi. Teşekkürler. Trakyam seni seviyorum.
Şimdi Karpuz, kavun sebze mevsimi. Yol boylarında sebze, karpuz, soğan, kavun sergileri açılmış. Ayçiçekler olmuş. Ayçiçeği üreticisi taban fiyatını heyecanla bekliyor.
Genç köylümüz, üreticimiz sanayinin olduğu yerlere koşup yerleşiyor. Köylülük bitecek gibi duruyor. Tarımda boş tarlaların hali ne olacak? Organik tarım ne zaman hayata geçecek? Pehlivanköy Sonbahar Panayırı güzel olur.
Eski Panayırları anımsıyorum. Kırklareli Kavakdere'nin Karpuzu şeker gibidir. Karpuz, peynir, köy ekmeği… Köy kültürümüz kasabalarda yaşıyor. Geniş avlulu bahçeli evleri.. Sebzeleri ekilir. Tereyağ eskiden mis gibiydi. Hayvan gübresi tarlaya atılırdı.
Kimyasal gübreler atılarak daha fazla ürün alındı. Toprak zehirlendi. Hiçbir şeyin tadı kalmadı. Yaşam para oldu. Bir arkadaş: "Caddeler arabayla dolup taştı. Birde para yok derler" dedi. Lüks yaşama özendik.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol