29 Nisan 2014 günü Tekirdağ Milli Eğitim Müdür Yardımcısı arkadaşımız İSMAİL BAĞLAR: "Bugün sekizinci sınıfların temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavlarını yaptık. Tekirdağ'da eğitim işleri rayına oturmuştur. Sorunumuz yok. Sınıf arkadaşlarım Refik İpek'e, Selahattin Karanfile selam söylermisiniz" dedi. Okul arkadaşlığı, asker arkadaşlığı unutulmaz dostluklarla, anılarla doludur. Rumeli Balkan göçmenleri çocuklarını okutmak için ellerinden geleni yaparlar. "Oku oğlum, oku. Bir baltaya sap olursun. Okumak iyidir." Kırklareli Atatürk lisesinden öğrencim Ahmet Can KOÇ: “Tekirdağ Belediyesi 6360 sayılı Büyükşehir kanunu gereğince Büyük Şehir Belediye Başkanlığına dönüşmüştür. Büyük Şehir Belediye Başkanı KADİR ALBAYRAKTIR. Ayrıca Süleyman Paşa Merkez İlçe Belediyesi kurulmuştur. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkanattır. 2014 sonunda Barbarostaki en büyük konteynır bittikten sonra buna bağlı olarak ticari ve ekonomik gelişmede buna bağlı olarak artacaktır. Tekirdağ Muratlı tren hattı çalışıyor. Tekirdağı seviyoruz" dedi. Efendi insanlarımız var. Tekirdağ Bank Asya banka müdürü Özkan Sağ'a uğradım. Müşteriye gitmiş. Telefonla konuştuk. Çok saygılı öğrencilerimiz var. Bir Bayan Öğrencim Kırklareli İstasyon Garının Önünde Bana Selam Vererek "Gazetetrakya'dan, internetten yazılarınızı okuyorum. Konyada yaşıyorum. Sizi görmekten memnun oldum" dedi. Yazar olarak, emekli tarih öğretmeni olarak halkımın yurdumun mutluluğu için yazı yazmaktan mutluyum. T.C. Tekirdağ Valiliği 50nci Kütüphane Haftası İkinci Kitap Festival etkinlikleri 03-06 Nisan 2014 günü yapılmış. Çocukluğumdan beri kitap okumaktan hoşlanırım. Tarihi romanları, belgesel kitapları severim.
Mali Müşavir Nedim Arslan: "Hepimiz Trakyayı çok seviyoruz. Muhasebeci şair ve yazar Aytaç Oy bizim çok sevdiğimiz meslektaşımız ve büyüğümüzdür." dedi. Aytaç Oy Ozan Ağacı şiir kitabını imzalayıp bana armağan etmişti. Güfte çalışmalarını teybe alıp 2003 yılında çalışma ofisinde dinletmişti. Gazete yazılarını arşivlemişti. Tekirdağ şairlerini Aytaç Oy ve şair Cahide Ulaş toparlayıp şiir dinletileri yapıyorlar. Şairlerin olduğu memleketlerde sevginin Işığında yürümek bir onurdur.
Çarşıda Zübeyde Hanım Parkında Zübeyde Hanımın büstü vardır. "Ey Kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil göklerde yükselmeye layıksın." M. Kemal ATATÜRK.
Tekirdağ Namık Kemal Evine uğradım. Vatan Şairi Namık Kemal 1840-1888 Kırksekiz yıla sığdırılmış şiirleri, romanlarıyla piyesleriyle sonsuza kadar yaşayacak olan Namık Kemal kalbimizde yaşıyor. Namık Kemal Evi Tekirdağın Gururudur. Burasını düzenleyen araştırmacı yazar MEHMET SEREZDİR. Üretken bir yazardır.
Tekirdağ Çarşısında yürürken kaldırım kenarında bir bankta Keman Çalan bir kemancının tebessüm eden heykeli dikkatimi çekti. Kemanın telleri kopuktu. Kemanın yayıda yoktu. Sanata saygımız neden yok? TRT Müzikte akşamüstü sanatçı kadınların müzik ziyafeti ruhumuzu okşamıştı. Keman çalan genç kadının müziğe olan saygısını ve tutkusunu alkışlarım. Müziksiz Yaşam yaşam değildir.
Adliyenin karşısında sigortacı arkadaşımız Mehmet Cinpiriye uğradım. Çok efendi bir kardeşimizdir. Yemekçi lokantasında dört çeşit yemek yedi liraydı. Yemekler güzeldi. Tekirdağın köftesi, Rakoczi Müzesi, Tekirdağ sahili, eski evleri, tarihi dokusu, Namık Kemal evi…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol