Süt ve Süt Ürünlerimiz Dünyaya İhraç Ediliyor

İlimizde faaliyetlerini sürdüren firmalardan yurtdışına pek çok ürün ihraç edildi. Süt-Süt Ürünleri, Peynir ve Peyniraltı Suyu ihraç edilirken, bu ürünlerden milyonlarca liralık gelir elde edildi. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Japonya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelere ihracat gerçekleştirilirken, yakın zamanda Çin Halk Cumhuriyeti ile ihracat yapılabilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Analiz sonuçlarının uygun gelmesi halinde 100 ton peynir altı suyu tozunun ihraç  edilmesi planlanıyor.

2020 yılının ilk 9 aylık döneminde ilimizde üretilen süt ve süt ürünleri işlenerek Mısır, Irak, BAE, S.Arabistan, Kuveyt, Katar, Ürdün, Lübnan, Filistin, Yemen, ABD, Pakistan, Bahreyn, KKTC, Fildişi Sahili, Madagaskar, Japonya, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Seyşeller, K.S.A., U.A.E., Oman ve Dubai'ye ihraç edildi.
 Site sakinleri uygulamanın sona ermesiyle birlikte karantina süreci boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Sosyal Destek Gruplarına teşekkürlerini sosyal medya hesaplarından ilettiler. Site sakinleri tarafından paylaşılan teşekkür mesajında şu ifadelere yer verildi: “ 14 gün boyunca tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan, bize özveriyle hizmet eden Vefa destek Grubuna teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol