Süt Hijyen eğitimi tamamlandı

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Süt Hijyen Eğitimi kapsamında kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Dün saat 10.30’da İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen törende konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Oran; “Bugün 2016 yılında Merkezde verilen eğitimlere katılan ve başarılı olan süt toplayan, depolayan, nakil eden çalışanlara sertifikalarını vermek üzere toplandık” ifadelerini kullandı

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan 2016 yılı verilerini de göz önünde bulundurarak; “İlimiz 39 adet süt ve süt ürünleri işleyen işletme ve 41 i merkez, 31i Lüleburgaz, 51i Babaeski, 14ü Kofçaz, 17si Pınarhisar, 18i vize ve 10u Pehlivanköy'de olmak üzere toplam 182 onay almış adet süt toplama merkezi bulunmaktadır. Süt işletmecileri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve İl Müdürlüğümüz görevlilerinin koordineli çalışması ile 2016 yılı itibariyle 100 adet süt toplama merkezi onay almıştır. Gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla işletmelerin teknik ve hijyenik koşullarını sağlamak ilk adım olmakla birlikte, gıda işletmelerinde çalışan personelin kişisel hijyen, işletme hijyeni ve HACCP konusunda eğitilmesi en az işletme koşullarının uygunluğunun sağlanması kadar önemlidir. Bu sebeple İl Müdürlüğümüz planlanan şekilde gıda sektörü çalışanlarına eğitim vermektedir. Amacımız eksiklikler göz önüne alınarak, süt sektöründeki tüm çalışanların uzmanlık ve hijyen bakımından Uluslararası standartlara ulaştırılmasını sağlamak, Süt hijyeni ile sütün kalitesi ve dolayısıyla ekonomik değerini arttırarak bölgemizde sektörel olarak bu kadar önemli bir yere sahip olan sütü daha da kıymetlendirmektir. Süt hijyeni, tedavi masraflarının azaltılması ve hayvan kayıplarının önlenmesi ile verim artışına katkıda bulunurken, insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bilindiği üzere Bakanlığımız ile Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında imzalanan Eğitim ve İşbirliği Protokolü kapsamında 2016 yılı içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Gıda Mühendisi ve Veteriner Hekimler tarafından bir dizi Süt Hijyeni Eğitimleri düzenleyerek sütü toplayan, depolayan, nakil eden tüm personele ulaşmayı hedefledik. 2016 yılı içerisinde Lüleburgaz, Babaeski ve Merkez olmak üzere toplam 5 eğitim düzenlenmiş ve 89 kişiye kişisel hijyen, sağım hijyeni, hayvan hastalıkları, süt toplamada kullanılan alet ekipman dezenfeksiyonu, süt toplama merkezi şartları ve hijyeni ve HACCP konularında eğitim verilmiştir. Bugün 2016 yılında Merkezde verilen eğitimlere katılan ve başarılı olan süt toplayan, depolayan, nakil eden çalışanlara sertifikalarını vermek üzere toplandık. Uluslararası normlar, mesleki yeterliliğin bilgi, beceri ve birikim esaslı olarak tüm sektör çalışanlarının belirli standartlara ulaştırılması, bu standartları bir yukarı seviyeye taşınması ve bu seviyenin korunması zorunluluğunu beraberinde getirdi.
Gerçekleştirilen konuşmanın ardından kurslarda sertifika almaya hak kazanan kişilere sertifikaları verildi. Düzenlenen tören hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol