Süreç hizlandirilsin!

Kirklareli Belediyesi'nin meclis gündeminde olan Karaumurbey Caddesi ile Hasim Peksöz Caddesi'ni baglayacak olan ve yaya trafigine açilmasi planlanan bos alanda gece usulsüz olarak vakit geçiren gençler mahalle sakinlerini rahatsiz ediyor.

 Kentsel dönüsüm projesi ile Karaumurbey Caddesi'ne yeniden hayat vermeyi düsünen Kirklareli Belediyesi caddede hizla çalismalarini sürdürüyor.

 Ilk olarak yolda olan parke kilit taslari sökülen caddede simdilerde alt yapi çalismalari tamamlaniyor. 

Bu çalismalar sürerken Karaumurbey Caddesi ile Hasim Peksöz Caddesi'ni baglayacak olan bos alanin yaya trafigine hala açilmamasi bir takim sikintilara neden oluyor. Ilimizin merkezinde ve en eski camilerinden Hizirbey Camisi'nin yani basinda olusan kötü manzara Kirklareli'ne hiç yakismiyor. Hasim Peksöz Caddesi'nde bulunan esnafin ve ailelerin defalarca gazetemizi arayarak durumu bildirdikleri bos alanda gençlerin geceleri zararli içecekleri kullandiklari iddia ediliyor. Cadde esnafi, "Bos alanda yasanan olaylar artik can sikiyor. Neredeyse her gece 155'i arayip sikayette bulunuyoruz. Orada içki içen gençler oturuyor. Cadde esnafi olarak bizde, apartmanlarda oturan mahalle sakinleri de bu durumdan oldukça rahatsiz oluyoruz. Karaumurbey'de yapilan kentsel dönüsüm projesi bize de fayda saglayacak ama Kirklareli Belediyesi'nin mecliste aldigi karari hizlandirmasini buranin yaya trafigine açilmasini istiyoruz" diyerek belediyeye talepte bulundular. 

Hasim Peksöz Caddesi esnaf ve mahalle sakinleri bos alanin yaya trafigine açilmasi ve sürecin hizlandirilmasi için gerekirse imza kampanyasi düzenleyebileceklerini de ifade ettiler.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol