Sözlesmesi feshedilen isçiler, kapi önüne kondu

Kirklareli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayi toplantisinda, ek gündem maddesi olarak görüsülen konu geregince, norm kadro bünyesinde bulunan 13 isçinin, kadrolarinin iptaline karar verildi. Is akitleri feshedilen isçiler, son derece zor ekonomik kosullarin söz konusu oldugu bir dönemde, tabiri caiz ise kapi önüne kondular.

4 Temmuz Cuma günü, saat 16.00’da Cavit Çaglayan baskanliginda, Belediye binasi Meclis salonunda düzenlenen toplantida, Belediye gündemine ait pekçok konu görüsüldü.    

Gündemin ana maddelerine geçilmeden önce, ilave konularin gündeme alinip alinmamasi kararlastirildi. Iste bu kapsamda,  Norm kadro bünyesinde bulunan ve sözlesmeleri feshedilen 13 isçinin kadrolarinin iptali konusu da ilave gündem maddesi olarak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayi toplantisina girdi.

Konu ile ilgili olarak yapilan açiklamada 8 isçi ve 5 memurun isten çikartildigi, dolayisiyla bosalan bu kadrolarin iptal edilmesi gerektigi belirtildi.

Söz konusu gündem maddesi oy çoklugu ile kabul edildi. 13 kisi arasinda bulunan bir emekli ve diger üç nakil sayilmazsa, Kirklareli Belediyesi 9 çalisaninin sözlesmesini fesh ederek isten çikarmis oluyor.

Bu karar hemen akillara su soruyu getiriyor; “Büyük miktarda borcu bulunan Kirklareli Belediyesi, acaba giderlerini azaltmak için, isçi çikartmak gibi bir tasarruf yolu mu seçti?”

Yerel seçimlerin ardindan, “Ilk yil Kirklareli Belediyesi’nden proje beklemeyin” denilerek, astronomik rakamlarla telaffuz edilen Belediye borçlari öne sürülmüs ve Belediyemizin hemen her konuda tasarrufa gidecegi belirtilmisti.

Bu anlamda birçok konuda tutarli davranan Belediye, acaba son çareyi isçi çikartmakta mi bulacak?

Norm kadro bünyesinde bulunan geçici isçiler “Acaba biz de isimizden olur muyuz?” korkusu ile yasaya dursunlar, Kirklareli Belediyesi’nin bu konuda önümüzdeki süreçte ne gibi adimlar atacagi, tüm vatandaslarin merak konusu haline geldi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol