Kırklareli Valisi Osman Bilgin, geçtiğimiz gün yerel basın mensuplarına bir öğle yemeği düzenlemişti. Yaklaşık 3,5 saat boyunca gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Vali Bilgin, yerel gündeme ilişkin sorunları değerlendirdi, yol haritalarını anlattı.
İşte bu konulardan bir tanesi de sokak hayvanları sorunu ile ilgiliydi. Vali Bilgin kendisine yöneltilen soru üzerine bu konu ile ilgili bir çalışmanın olduğunu müjdeleyerek, 2-3 yıla kadar Kırklareli’nin sokak hayvanları probleminin çözüleceğini ifade etti.
Vali Bilgin şunları söyledi;
“Malumunuz olduğu üzere KIRKAB-1 ve KIRKAB-2 adı altında iki tane Kırklareli katı atık birliğimiz vardı. Şimdi bunların ikisi de kapatıldı. Üç gün önce ilimizdeki bütün Belde Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve ilimiz Belediye Başkanı, İl Özel İdaremiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte, hepsinin üye olduğu yeni bir KIRKAB kuruldu. Dolayısıyla bu birlik; İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği kendi görev alanı içerisinde bulunan köyler, yine Kırklareli Belediyesi başta olmak üzere Lüleburgaz Belediyesi, Babaeski Belediyesi, Pınarhisar, Vize Belediyeleri ve diğer tüm ilçe-belde belediyelerimize bağlı katı atıkların toplanması ve bunların değerlendirilmesini amaçlıyor. Değerlendirmek derken; bu atıklardan enerji üretebileceklerimizden kapsamda olanlarla ilgili mevcut KIRKAB-1 alanında bulunan ve elektrik üreten santralin kapasitesinin artırılarak elektrik üretilmesi.
Yine; Kullanılabilecek bütün malzemelerin satılarak, KIRKAB bütçesine ve ekonomiye kaynak temin edilmesi.
Hafriyat alanlarının belirlenerek, nereye hafriyat döküleceğinin tespit edilmesi ve bu alanların dışında kesinlikle başka yerlere hafriyat dökülmemesi.
Hafriyat alacaklar için de bu hafriyatların temini ve işletilmesini kapsamaktır.
“Yapılacak şey; kısırlaştırma ve barınaktır”
Bunun yanında tüm belediyelerimiz ile birlikte ortak çalışarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve ilimizi iki eşit alana bölecek şekilde, bu alanlarda iki tane hayvan barınağı kurulmasını kapsamaktadır. Sokak hayvanları köylerde kentlere getirilip, bırakılıyor. Bu ceza ile sonlandırılacak bir durum değildir. Burada yapılacak şey; kısırlaştırma ve barınaktır. Bunları yaptıktan sonra 2 veya 3 yıl içerisinde ciddi manada sokak hayvanları popülasyonunda azalmalar olacaktır.
Hayvan Barınağının bir diğer artısı, hayvan bakmak isteyen, kendileri yetiştirmek isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, bu konuda bir sistem oluşturacağız. Başıboş atlar da dahil olmak üzere bu konuyu çözeceğiz. Artık hukuken mevzuatımız hazır. Son bir toplantı yapacağız. Birlikler kapatıldı, tasfiyeler tamamlandı. Şu anda teknik komitemiz çalışıyor. Süreç 10 gün içerisinde tamamlanacak. Daha sonra bir basın açıklaması yapacağız ve kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol