Sohbetler

SELANiK DRAMA MUHACiRLERiNDEN MALiYEDEN EMEKLi SAYMANLIK VEZNEDARI HiLMi ÖZMUTAFLA SOHBET
ENERJi PiYASALARI DÜZENLEME BAsKANI YUSUF GÜNAY
"Aile tarihi ve eski Kirklareli günlerini anlatir misiniz?"
HiLMi ÖZMUTAF "1925 Yunanistan Drama Kozluköy muhacirlerindeniz. Ben Türkiye'ye gelirken yolda dogmusum. Önce Samsun'a iskan edilmisiz. Babam Hasan Mutaf, Gülcemal vapurunla istanbul'a inmisler. Mali mülkü gemide birakan babam Samsun'daki iskan yerini görmeye gidiyor. Fakat orasini begenmeyerek istanbul'a geliyor. Kirklareli'ne yerlesmek istiyor. Bunu talep ediyor... Ve iskan hakkimizi terk etmek zorunda kalmisiz.
Kirklareli'ne yerlesince tasinmaz mal kendisine verilmiyor. Amcamin adi da Arif Mutaftir.
Biz 7 kardesiz Hasan, Nasuh, Hüseyin, ismail, Osman, Hilmi, Mümin, Emin Mutaf kardesler...
Çocuklarimin isimleri Semih Özmutaf emekli astsubaydir. Feruh Özmutaf güvenlik görevlisidir. 3 oglum var. Hanimim sagdir. Adi Sadber Özmutaftir.
ÇOCUKLUgUM "ilkokulu Tevfik Fikret'te okuudum. Kirklareli ortaokulunuda bitirdim. Yanan okul Vali Faik Üstün ilkögretim okulunda okumustum. ilkokul da okul Müdürü Hayri Gürsu idi. Ortaokul da Müdürümüz Bekir Kiraçti.
1944'te asker oldum. Pendikte Muhabere telefon isletme posta komutani bir çavustum. 3 yil askerlik yaptim. Terhis tarihim 26.11.1947'dir.
II. Dünya Savasi Alman Harbi yillarinda ekmek, gaz, basma, seker karneyle verilirdi.
Almanya'nin Türkiye'ye saldiracagi korkusuyla ismet Pasa Hükümeti tedbirli davraniyordu. Bütün gençler asker olmustu. (Dag tas askerdi) Askere bakiliyordu...
Koyun basina alinan bir vergide vardi. Hayvan basina 50-60 kurus bir beylik vergisiydi. Alti çocugu olan yol vergisi vermiyordu...
Babam Hasan Mutaf 12 Mart 1973'te vefat etti. Annem 1966'da vefat etti. Babam ölünceye kadar koyunculuk yapti. Bende memurlugumun yaninda 2002 yilina kadar koyunculuk yaptim. Emekli memurum."
YAsLILIK NASIL BiR OLAY?
HiLMi ÖZMUTAF "Yaslilikta para oldu mu korkma. Ömrümde sigara, içki, kumar bilmem. Türk Bayragini ve Atatürk'ü bizler çok severiz...
Din ve siyaseti ben karistirmam. Elhamdüllah yurdumuzun %95'i müslümandir. Biz Türküz. Allah ülkemize zarar ziyan vermesin.
Eski bayramlar ve saygilar, komsuluklar kalmadi. Evlat babayi, torun dedeyi tanimiyor. Gelen giden yok. Arayan soran yok. Akrabalikta kalmadi" dedi.
ENERJi PiYASALARI DÜZENLEME KURULU BAsKANI YUSUF GÜNAY
"Enerjide fazlaca disa bagimliyiz. Kömürü ve suyu iyi kullanirsak, disardan enerji almayiz. Üstelik enerji ihratçisi oluruz. Bunlari özel sektör eliyle kullanirsak üretim patlamasi olacak. Üretim, dagitim ve pazarlama devletin isleri arasindan çikmadi. Yilda 1,5 milyar dolar kaçak elektrigin faturasini sanayici ödüyor. Türk sanayicisi Avrupa'ya göre elektrigi yaklasik 2 kat daha pahaliya kullaniyor" 28 Ocak 2006 Sabah Gazetesi Yazar Yavuz Donat'in makalesinde alintilar bunlar. Bir enerji politikamiz olmali... Lakin yok gibi...
28.01.2006 günü Yagneci eski Belediye Baskani Hasim Peksözün damati emekli okul Müdürü Cevat Büyükyüksel "Hasim Peksöz Caddesi'nde geceleri sokak lambalarindan birisi yanmiyor. Tredes'a telefon ettim belki 10 sefer ilginen yok!" dedi. Bu duruma bende çok üzüldüm.
Çagdas toplum olmak için insanimizi, yurdumuzu yürekten hakiki sevecegiz... Bir ulusal iç ve dis politikamiz olacak...
ESKi SSK HASTAHANESi'NiN YENiDEN FAALiYETE GEÇMESiNi iSTEYEN PEK ÇOK KIRKLARELi'Li ARKADAsLA, YURTTAsLA KARsILAsTIM. siMDi DEVLET HASTAHANESiNE BAgLI OLUP B BÖLÜMÜ OLARAK HiZMET VERMEYE ÇALIsMAKTADIR. BiR ACiLi BiLE YOK... DEVLET HASTAHANESi'NDE BiR igNE YAPTIRMAK iÇiN SAATLERCE BEKLENiYORMUs...
SEVGiLER...
selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol