Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Vocational Technical School of Mechanoelectro - Technics and Electronics, (Burgas Mekanik Elektroteknik ve Elektronik Mesleki Teknik Okulu)'nun proje ortağı olduğu "Cross-Border Collaboration in Development Of CAD/CAM Vocational Training Systems" isimli CAD/CAM eğitim projesinin kapanış toplantısı dün yapıldı.
CAD / CAM mesleki eğitim sistemlerinin geliştirilmesinde sınır ötesi işbirliğinin geliştirmesini amaçlayan projenin dün gerçekleştirilen proje kapanış toplantısına Türk ve Bulgar proje ortakları öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Toplam 141.629,49 Avroluk proje ile 16 adet laptop bilgisayarlı 2 laboratuvar donatıldı.
5'i Türkiye'den 5'i de Bulgaristan'dan 10 öğretmen 120 saatlik Autocad 2015 eğitimi aldı. 168'i Türkiye, 168'i Bulgaristan'dan toplam 366 öğrenci 6 ay boyunca haftada 4 saat eğitim aldı. Bu eğitimler hem Türkiye de, hem de Bulgaristan da yapıldı. Proje kapsamında 6'sı Türkiye, 6'sı Bulgaristan'dan olmak üzere 12 öğrencinin değişimi yapıldı.
Öğrenci değişimi ile yapılan eğitimde Türkiye tarafı geçtiğimiz aylarda öğrenci değişimini tamamlarken Bulgaristan tarafı da Mart ayında bu değişimini gerçekleştirdi.
Proje ekibi, proje öğretmenleri, CAD/CAM uzmanları ile ortak olarak CAD/CAM
kitapçığı hazırladı. Hazırlanan kitapçık dün gerçekleştirilen proje kapanış toplantısında dağıtıldı. Proje ile ayrıca öğrenciler için sınav ve iç yarışmalar gerçekleştirildi. Yapılan final yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise dün ödüllerini düzenlenen kapanış toplantısında aldı. Düzenlenen kapanış toplantısında konuşan proje ortağı Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Yüce, "Bizler bu projeyi hazırlarken her iki ülke arasında ilişkileri iyi yönde geliştirmek, kültürel alışverişe katkıda bulunarak yeni bilgi teknolojileri ile eğitim kalitemizi artırmayı amaçladık.
Bu amacımızı gerçekleştirirken bizlere yardımcı olan kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Proje ortağımız olan ve iki ülke arasındaki kardeşlik duygularının gelişmesinde bizlere yardımcı olan ve projenin yapımında katkıda bulunan Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz İli Mekanik Elektroteknik ve Elektronik Mesleki Teknik Okulu Müdürü, Öğretmen ve Öğrencilerine, Okulumuz Öğretmen ve Öğrencilerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kırklareli Üniversitesi Rektörlük ve Öğretim Üyelerine candan ve samimi teşekkürlerimi sunarım. Bu projenin Burgaz ve Kırklareli için hayırlı bir başlangıç olmasını ve diğer kurumlara örnek olmasını diliyorum" dedi.
Daha sonra Müdür Yardımcısı Tuncer Tüfekçi projeyi anlatarak ana noktalarını tanıttı.
Ardından proje katılan öğrenciler adına Türk grubundan Bekir Arabacı, Bulgar gurubunda ise Süleyman Tuncay Süleyman'a kupalarını Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Yüce ile Burgas Mekanik Elektroteknik ve Elektronik Mesleki Teknik Okulu Müdürü Roza Jelava verdi. Jeleva, burada, "Çok güzel bir sınır ötesi işbirliği bağı kurduk. İki okul ve okul yönetimi arasında bir bağ kurduk. Bundan sonrada bu bağ umarım devam edecektir. Bu yarışmada benim için yenen yenilen yok, benim için gençler var. Kendi aralarında tanıştılar ve arkadaşlık kurdular. Onlarla gurur duyan öğretmen ve müdürleri var. Bu başlangıcın devam etmesini diliyorum" diye konuştu.
Kapanış toplantısında, proje yarışmasında üçüncü olan Teodor Miroslavov Peshev'e (Bulgaristan) sertifikasını Proje Temsilcisi Vedat Karaman, ikinci olan Bekir Arabacı'ya (Türkiye) sertifikasını Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve proje yarışmasında birinci olan Süleyman Tuncay Süleyman'a (Bulgaristan) sertifikasını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kerim Sanık verdi. Yapılan ikramlar ile proje kapanış toplantısı sona erdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol