Saatçi Güray Erdem’in saatçi dükkaninda 1964 Gençlikspor’un takim kadrosunun asildigi bir fotograf gördüm. Gençlikspor: Kni Mustafa Çakin, kaleci Erol Kaptikaçti, Güray Erdem, Yalçin Kiliç, Yalçin Gülbiten, Ismet Özgün, Ertugrul Alpsoy, Ahmet Kayacan, Vedat Gürcan, Ali Sümer Yayla Mahallesi’nden Kara Esat. Amatör takimlardan Gençlikspor, Basakspor, Özgüvenspor, Günesspor’u hatirliyorum.
Kirklareli Atatürk Stadi’ndaki futbol maçlarini çok seyrettim. Simdi o maçlar anilarda kaldi. Su anda Ali Sümer ve Fethi Boduroglu ile Arife Günü bir kahvedeyiz.
ALI SÜMER: “Kirklarelispor’un profesyonel oldugu ilk maçta Burdurspor’a ilk golü atan benim. Çok sert bir sutla maçin 14. dakikasinda çatala takiverdim. Ilk golü atana pekçok hediye vaadinde bulunmuslardi. Maçtan sonra hediyeleri eve götürmek için bir taksi tuttum. Gelen hediyelerden düdüklü tencereyi hala kullanmaktayim.
Alpullu sahasinda Pinarhisar Çimentospor’la Kirklareli Gençlikspor maçi 2-0 Pinarhisar Çimento’nun galibiyetiyle sonuçlandi. Ilk golü ben atmistim. Yil 1965 idi.
Gençlik spor küme düstü. Bu duruma ben çok üzülmüstüm. Çünkü Gençlikspor köklü bir kulüptü. Çok seviliyordu. Ben hayatboyu dürüst yasamayi pesinen kabul etmis bir adamim.
Pinarhisar Çimento takiminda Yahya Özben, ben, Bektas (Daha sonra Hatayspor ve Adanaspor’da top oynadi) kaleci Halil, Ofik Nihat Buldozer gibi bir adamdi. Hatay Ismail Eldivanli’da bizim takimdaydi. Istanbul Eyüp’ten solbek Kadri’de vardi.
Hatayspor’da 1968-1969 sezonunda top oynadim. Nisanlandigim için Kirklareli’ye geldim. Arkadaslarin israriyla Kirklarelispor’da top oynamaya basladim. Kirklarelispor’da 3 maç oynadim askere gittim. Ankara Etimesut tank birliginde görev yaptim. Eskisehir Iktisat Fakültesi’ni 1980 yilinda bitirdim. Izmir, Hayrabolu, Silifke’de Vergi Dairesi Müdürlügü yaptim. Yas 63. Hayrabolu Tipik Bir Trakya Ilçesidir. Kendimi Kirklareli’de gibi hissettim. Halkin bana güveni tamdi. Hala kirada oturuyorum. Memuriyette en güzel yillarim Silifke’de geçti. Silifke’nin dogasi mükemmeldi. Denizin içine uzanan lokantalar olup, akilalmaz bir ortami vardi. Orada balikçiliga basladim. Silifke yogurduyla anilir. Lakin Kirklareli’nin koyun yogurdu çok güzeldir. Izmir’de çok kisa dönem kaldim. Trakya burnumda tütüyordu. Tayin istedim. Beni Hayrabolu’na verdiler. Hayrabolu’da yedi yil görev yaptim. En son Silifke’de görev yapmistim. Çocuklarimin tahsili söz konusuydu.
Atletizm dali benim için futboldan öncelikliydi. 800 metredeki katildigim bütün yarislari kazanmistim. Okul yillarinda merdivenleri bile ellerimin üstünde çikardim. Asfaltta ters salto attigimi hatirliyorum. (Hey Gidi Gençlik Günleri...) Kirklareli Atatürk Lisesi mezunuyum. Fizik, matematik, ingilizce dersleri en sevdigim derslerdi. Babam terzi Arif Sümer top oynamami hiç istemezdi. Aile reisleri futbola olumlu bakmazdi. Çocuklarimin isimleri Atila, Haluk, Selçuk. Atila Sümer Ingiltere’de bir ilaç sirketinde çalisiyor. Esi Sili’li bir kiz. Adi Glorya. Yurdumu ve Kirklareli’ni Çok Seviyorum.. Tek Arzum Eski Dostlugun Yeniden Olusmasidir” dedi.
Sehitlerimiz sonsuza kadar kalbimizde yasayacaktir...
“Vatan Bir Bütündür Bölünemez, Parçalanamaz” Kemal Atatürk
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol