"Sertifikali bugday tohumu üretimi bu yil yüzde 100 artti"

5 Sayili Pinarhisar Tahil Ürünleri Tarimsal Üreticileri Birligi Genel Kurul Toplantisi'nda bir konusma gerçeklestiren Baskan Nurettin Kenar, birligin 2006 yili içerisinde yaptigi, ilk sertifikali bugday tohumu üretiminden sonra, 2007 - 2008 yillarinda üyelerden gelen talep artislarindan dolayi, bu dönemlerde üretimin % 100 arttigini kaydetti.

Baskan Kenar konusmasinda sunlari kaydetti; "Genel kurulumuzun, sorunlarin tartisildigi, çözüm yollari arandigi bir genel kurul olmasini ümit ediyor, hepimize hayirli olmasini diliyorum.

Birligimizce 2006 yili içerisinde yapilan, ilk sertifikali bugday tohumu üretiminden sonra, 2007 - 2008 yillarinda üyelerimizden gelen talep artislarindan dolayi, bu dönemlerde üretimin % 100 arttigini söyleyebiliriz. Birligimizce ürettigimiz sertifikali tohumlar, üyelerimiz imkânlarina ve çevre ilçelerdeki üreticilere ulastirilarak, birligimizin sertifikali bugday tohum pazarinda yer almaktadir. Bu çalismalarla birlikte hububat ekimi, hasadi ve teknolojik uygulamalarda üyelerimize yararli bilgiler ve teknikler kazandiriyoruz.

Ayrica hasat zamani bugday fiyatlarinin düsük tutulmasindan dolayi zor durumda kalan çiftçilerimizin, ürettigi ürünleri stok yaparak daha sonraki dönemlerde yüksek fiyatlara satabilmek için 2008 yili çalisma programimizda yer alan 250' ser tonluk alti adet çelik depo projesi ve bugday analiz laboratuari projesi onaylanmis ve bir sonraki genel kurulumuza kadar tamamlanmasi hedeflenmistir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol