Sermayeleri dondu

Cumhuriyet Meydani'ndaki "kapali" mekanlarinda, hem sogukla mücadele eden hem de ekmek kavgalarini sürdüren ayakkabi boyacilari, sonunda sermayelerini de kaybetme noktasina geldi. Asiri soguk nedeniyle boyalar buz tutunca, Lostra Salonu sakinleri ne yapacaklarini sasirdilar.

Son günlerde Sibirya soguklarinin etkisini sürdürdügü Kirklareli'de zorlu kosullara ragmen ekmek kavgasi devam ediyor. Ayakkabi boyacilari da bu kavganin basrol oyunculari olmaya devam ediyor. Sifirin altindaki sicaklikta aslanin midesindeki ekmegi kapmaya çalisan vatandaslarimiz, kat kat kiyafetler içinde sogugun acimasizligina karsi koymaya çalisiyorlar.

Yazin asiri sicakla, kisin da dondurucu sogukla mücadele eden ayakkabi boyacilari, sözde kapali salonlarinin kendilerini yagmur disinda hiçbir doga olayindan koruyamadigini söylüyorlar.

Iste bu içler acisi durumlarina ragmen boyaci sandiklarinin basinda müsteri bekleyen vatandaslarimiz, sikintilarini muhabirlerimize anlattilar. Toplam 10 boyacinin hizmet verdigi Lostra Salonu'nda soguk hava nedeniyle sadece 3 vatandasimizi bulabilen muhabirlerimiz, "dondurucu" bir röportaj gerçeklestirdiler.

"Derdimizi kime anlatalim"

Boyacilar baskani Ayhan Gülhane, "Derdimizi kime anlatalim" diyerek basliyor söze. Asiri soguk nedeniyle birçok arkadaslarinin boyaci sandiklarini açmadigini söyleyen Gülhane, "Evimize ekmek götüremiyoruz. Çogu zaman siftah yapmadan evimize dönüyoruz. Yaz aylarinda asiri sicaklar, kisin ise dondurucu sogukla mücadele ediyoruz. Kapali salon diye bize verdikleri bu yer, bizi sadece yagmurdan koruyor.

Salonun önü tamamen açik ve bu nedenle bizler de donarak çalismak zorundayiz. Zaten gördügünüz gibi çogu arkadasimiz soguk hava nedeniyle boyaci sandiklarinin basinda degiller. Boyalarimiz da buz tuttu. Böyle olunca gelen müsteriyi bile geri çevirmek zorunda kaliyoruz. Zaten ayakkabisini boyatmak için gelenler de soguk nedeniyle burada fazla duramiyorlar. Hastalanmaktan korkuyoruz. Çocuk-çocuk evde elimize bakiyor. Bir de bu soguk havada hastalanip yataga düsersek halimiz ne olur bilemiyoruz" dedi.

Kendilerine bu salonu yaptiran Belediye Baskani Cavit Çaglayan'i uzun süredir göremediklerini de ifade eden Gülhane, "Baskanimiz ne yazik ki yanimiza gelip 'bir derdiniz var mi?' diye sormuyor. Bizler sikintilarimizi anlatmaya çalistigimizda ise belediye yetkililerinin 'size kapali yer yaptik, daha ne istiyorsunuz?' sözleriyle karsilasiyoruz. Arasta'nin önündeki eski yerimiz bu sözde kapali salondan çok daha iyiydi. Üstü kapali olmasa bile en azindan kuytu bir yerdi ve burasi kadar rüzgar almiyordu. Boyalarimizin da buz tutmasiyla zaten kötü olan islerimiz iyice bozuldu. Ne yapacagimizi bilmiyoruz. Ayrica bu sözde salon, 10 ayakkabi boyacisi için çok küçük. Boyacilar, uygun bir sekilde farkli noktalara dagitilmali" diye konustu.

Sogukla mücadele eden diger ayakkabi boyacilari da Gülhane'nin bu sözlerini onaylayarak, "Hastalanmaktan korkuyoruz. Yetkililer sesimizi duysun artik" dediler. Bakalim ayakkabi boyacilarinin bu çigligini duyan olacak mi? Her seyden önemlisi, onlarin bu içler acisi durumlarini düzeltmek için bir çalisma yapilacak mi? Bunu zaman gösterecek. Bekleyip görecegiz…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol