Kirklareli Il emniyet Müdür Yardimcisi Mustafa Kaçar, 'Gaziosmanpasa Yabanci Kabul ve Barindirma Merkezi'nde 12 Haziran gecesi yasanan ve bir kisinin hayatini kaybettigi olaylarin nedenini iste bu ifadeyle açikladi. Kaçar, "Gaziosmanpasa Yabanci Kabul ve Barindirma Merkezinde kalan kaçaklarin olay çikarmalari, serbest kalmak istemelerinden kaynaklaniyor. Bu sorun yalnizca Türkiye'nin sorunu degil, dünyanin sorunudur" dedi.
Kaçar, yaptigi açiklamada, Gaziosmanpasa Yabanci Kabul ve Barinma Merkezi'nde 12 Haziran gecesi olay çikaran ve Adam Terrey isimli kaçagin ölümüyle sonuçlanan olayda, Terrey'in ülkesinin henüz belirlenemedigini söyledi.
Terrey ile ilgili arastirmalarin devam ettigini belirten Kaçar, barinma merkezindeki kaçaklarin bos zamanlarini degerlendirmeleri için degisik branslarda kurslar açtiklarini ifade etti.
Olay gecesi, kaçaklarin zor kullanarak iki polis memurunun tabancalarini aldiklarini bildiren Kaçar, su ifadeleri kullandi: "Kaçaklar, ele geçirdikleri iki polis memurumuzun tabancalariyla gelisi güzel ates ettiler.
Daha sonra tabancalar bosaltilmis halde bulundu.
Kaçaklarin elindeki 2 memurumuz olay yerine gelen diger görevlilerimiz tarafindan kurtarildi. Daha sonra kaçaklarin bulundugu yerin kapilari kilitlenerek içeride kalmalari saglanmistir.''
Çikan olaylar sirasinda merkezdeki 5 bloktan 2'sinin kullanilmaz hale geldigini ifade eden Kaçar, ''Içerde yattiklari yataklari yaktilar, çamasir makineleri kullanilmaz hale geldi. Biz tekrar zarar gören iki blokta tadilat yaptirarak, kullanilabilir hale getirecegiz. Barinma merkezini tekrar eski haline getirerek huzurlu bir ortama kavusturmak için çalisiyoruz'' dedi.
Çikan olaylarla ilgili sorusturmanin devam ettigini ve ifade aliminda lisan sorunu yasandigini belirten Kaçar, sözlerini söyle tamamladi:
''Barinma merkezindeki kaçaklar, zaman zaman serbest kalmak için olay çikarmaya tesebbüs ediyorlar. Kaçaklarin olay çikarmalari, serbest kalmak istemelerinden kaynaklaniyor. Bu sorun yalnizca Türkiye'nin sorunu degil, dünyanin sorunu"
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol