Semerci; "Bizlere olan katkilarindan dolayi yerel basina tesekkür ediyorum"

Adli Yargi Kararnamesi geregince Kirklareli Cumhuriyet Bassavcisi Esat Semerci, Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi’na atandi. Kilis C.Bassavcisi Bülent Bingöl de Kirklareli C.Bassavcisi olarak görevlendirildi.

Bu kapsamda, Kirklareli Cumhuriyet Bassavcisi Esat Semerci, dün gazetemize bir veda ziyareti gerçeklestirildi. Genel Yayin Yönetmenimiz Öznur Tüzün’ün konugu olan Bassavci Semerci, görev yaptigi süre içerisinde desteklerinden ötürü, yerel basin mensuplarina tesekkür etti. Semerci, Kirklareli Cumhuriyet Bassavciligi’nin yeni projelerinden de bahsetti.

Dün saat 11.30 siralarinda gazetemizi ziyaret eden Semerci açiklamalarinda sunlari kaydetti; 

“Ben 2005 yilinin Temmuz ayi kararnamesi ile Kirklareli Cumhuriyet Bassavciligi'na atandim. Görev yaptigimiz bu dört yillik süre zarfinda, yerel basindan büyük bir destek, ilgi ve alaka gördüm. Bu baglamda Öznur Tüzün hanimin sahsinda, tüm basin mensuplarina tesekkür ediyorum.

“Yerel basin, görevim süresince gerekli hassasiyeti gösterdi”

Ayrica bazi suçlarda, Cumhuriyet Bassavciligi'nin harekete geçirilmesi anlaminda, yerel basinin çok büyük bir etkisi oldu. Bu tür konularda halki bilgilendirmek adina, basinimiz gerekli hassasiyeti gösterdi. Yine basin mensuplarimiz yargilama sürecinde, kanunun gerektirdigi kurallara uydular. Önemli sorusturmalarda bizleri hiç rahatsiz etmediler.”

Amaç; hükümlüleri topluma kazandirmak

Bassavci Semerci, Kirklareli Cumhuriyet Bassavciligi’nin önceki ve yeni projelerinden de bahsetti. Semerci;

“Bizler bu süre zarfinda, Cezaevimizde çok güzel çalismalar yaptik. Örnegin ben burada göreve basladigimda, Cezaevi'nde ortak salon, çok amaçli salon gibi önemli islevler yoktu. Bu eksikligi giderdik. Daha sonra hükümlülerimizle ilgili gönüllü egitim çalismalarina basladik. Bilhassa, hükümlülerin becerilerini ön plana getirmek, o becerileri sivil yasamda da hayata geçirtmek amaciyla, onlara birçok imkan sagladik. Avrupa Birligi fonlarindan istifade ederek, Türk-Is Kurumu ile birlikte bir projeyi hayata geçirdik;

Su anda da yeni bir proje asamasindayiz. Avrupa Birligi fonlarindan yararlanarak, bu projeyi de gerçeklestirecegiz.

Yine bu dört yillik süre zarfinda, Kirklareli iline ekonomik bir katki olmasi için, Kirklareli eski Valisi Hüseyin Avni Cos'un da destekleriyle ilimiz Kavakli mevkiinde, 700 dönümlük alanda, hükümlülerimiz için son derece önemli, Açik cezaevi projesini hayata geçirmek için çalismalara basladik. Onay alindi, proje çalismalari devam ediyor.

En geç 2010 yilinda faaliyete geçecek bu çalisma sayesinde; burada bulunacak mahkumlar tüm meslek dallari ile ilgili, is kollarinda egitim görme ve çalisma imkani bulacaklar. Bu is kollari sayesinde hükümlülerimiz meslek sahibi olacaklar. Böylece tahliye olduktan sonra bu hükümlüler, kendi kendilerine hayatlarini sürdürebilecek is gücüne sahip olabilecekler. Bu projeyi hayata geçirebildigim için çok mutluyum” dedi.

“Kirklareli’ne yakisan bir Adliye Sarayi istiyoruz”

Kirklareli Cumhuriyet Bassavcisi Esat Semerci, Kirklareli’nin yeni bir Adliye Sarayi’na ihtiyaci oldugunu da vurgulayarak sunlari söyledi;

“Adliye Sarayimiz ile ilgili bir problemimiz var. Su anda bulundugumuz bina bize yetmiyor. Kirklareli halkina da yakismadigini düsünüyorum. Bu baglamda yeni bir arsa tahsisi konusunda çalismamiz oldu. Belediye Baskanimiz Sayin Cavit Çaglayan ile birlikte bir yer tahsisi gerçeklestirildi. Proje çalismalari tamamlandi. Yaklasik 9.000 metre kare büyüklügündeki Yeni Adliye Sarayimizin yeri, Sungurbey Caddesi üzerinde yer aliyor. Amacimiz Kirklareli'ne en azindan 50 yil boyunca hizmet verecek bir bina yapmak. Adalet Bakanligi'ndan onay bekliyoruz.”

Bassavci Semerci’den, gazetemiz çalisanlarina son ögüt

Bassavci Semerci açiklamalarini söyle noktaladi;

“Ben bir yargi mensubu olarak, basinin mutlaka özgür olmasi gerektigini düsünüyorum. Siz basin emekçileri, kisitli gelir imkanlari içerisinde çalisiyor ve halkin bilgi edinme ihtiyacini karsiliyorsunuz. Ancak çagimiz, bilgi çagi. Artik tüm bilgiler bir tus ile önümüzde. Dünya küçüldü. Size önerim; çok okuyun ve dünyayi taniyin.”

Önadim Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Öznur Tüzün de, tüm hizmetlerinden dolayi Bassavci Esat Semerci’ye Kirklareli halki adina tesekkür etti ve yeni görev yerinde esenlikler diledi. Daha sonra Bassavci Semerci tüm Medya Grubumuz mensuplari ile vedalasarak gazetemiz tesislerinden ayrildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol