Selvi, normal doğumu önerdi

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fatih Selvi, normal doğumun tıbbi olarak mümkün olmadığı durumlarda sezaryen doğum yöntemine başvurulması gerektiğini söyledi.

Selvi, normal doğumda vücudun sezaryene göre daha çabuk eski haline döndüğünü ve bebeğin sağlığı açısından daha faydalı olduğunu kaydetti.
Gebeliğin 37 ila 42. haftalarında, doğal olarak kendiliğinden başlayan rahim kasılmaları sonucunda bebeğin vajinal yol ile canlı olarak doğması sürecinin "normal doğum" olarak adlandırıldığını belirten Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fatih Selvi, normal yolla doğumun olmadığı durumlarda karın bölgesi ve rahmin kesilerek bebeğin alınması işlemine isi "sezaryen" denildiğini anlattı. Sezaryende annenin karın duvarına kesi yapıldığı için iyileşme sürecinin normal doğuma göre daha uzun sürdüğünü belirten Selvi, "Normal doğuma oranla karın bölgesindeki kesi sebebiyle annenin ağrıları daha uzun sürmektedir. Bebeklerde solunum sıkıntıları daha fazla görülmektedir. Bu bağlamda anne ve bebeğin sağlığı açısından, normal yolla doğumun mümkün olduğu durumlarda normal doğum tercih edilmelidir" dedi.
Normal doğumun sezaryen doğuma   üstünlükleri
Gerekmediği sürece normal doğumu öneren Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fatih Selvi, normal doğumun, sezaryene göre faydalarını söyle sıraladı;
"Anne normal doğumdan sonra birkaç saat içerisinde normal aktiviteleri yapabilmekte, normal hayatına, işine daha kısa sürede dönebilmektedir.
Bebeğini çok kısa bir süre sonra kucaklayıp emzirmeye başlayabilmektedir.
Normal doğum yapan annelerin hastanede kalış süresi daha kısadır, daha kısa sürede taburcu edilirler.
Normal doğumdan sonra vücudun eski haline dönmesi sezaryene göre daha çabuk olmaktadır.
Anne karnındayken bebeğin akciğerlerinde biriken sıvı, normal doğumda doğum kanalından geçerken atıldığı için bebek daha rahat nefes almakta ve bebekte solunum sıkıntıları daha az görülmektedir.
Normal doğum fizyolojik ve doğal bir yoldur. Normal doğumun tıbbi olarak mümkün olmadığı durumlarda sezaryen doğum yöntemine başvurulmalıdır."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol