29 Ekim 2009 tarihinde Vilayet Meydani’nda gerçeklesitirilen törenlerin ardindan Il Özel Idaresi Ishani’ndaki mekanlarinda faaliyete giren dernek, yeni açilmis olmasina ragmen güzel çalismalara imza atiyor.Kirklareli Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan’i makaminda ziyaret etti.
15 Ocak Cuma günü(dün) saat 13:00’da gerçeklesen ziyarete Kirklareli Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Hüsamettin Duman ve dernek üyeleri katildi.
Baskan Çaglayan tarafindan makaminda kabul edilen dernek üyeleri Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan’a çiçek takdim ettiler. Kirklareli Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Hüsamettin Duman yaptigi konusmasinda; ”Dernegimizin açilisana katildiginiz ve bizleri desteklediginiz için çok tesekkür ederiz. Aslinda ilk olarak Sayin Valimiz Cengiz Aydogdu’yu ziyaret etmek istiyorduk. Ancak valimizin yogun programi oldugu için ilk olarak sizleri ziyaret ettik. Dernegimizin bir diger amaci da ülkemizin bagimsizliginin saglanmasi, bayragimizin ve toprak bütünlügümüzün korunmasidir.”dedi
Kirklareli Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan yapilan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Baskan Çaglayan; ”Bizim temennimiz dünyanin ve ülkemizin hiçbir bölgesinde savas olmamasidir. Bazen iç sartlar bazen de dis ülkerin oyunlari ile ülkemizde istenmeyen görüntülere tanik olabiliyoruz. Bugün provakatörler tarafindan tas attirilan çocuklar, yarin ne yapar belli olmaz. Devletimizin onlara da sahip çikmasi lazim.” dedi ve söyle devam etti; ”Özellikle Güneydogu Anadolu Bölgesi’ni temsil ettigini söyleyen insanlarin istekleri yapilsa da bununla yetinmiyorlar. Avrupa ülkeleri aptal mi birlesiyor? 100 yil önce savasan Almanya ve Fransa simdi Avrupa Birligi çatisi altinda toplanmis durumda. Kendileri birlestirirken, bizleri parçalamaya çalisiyorlar. Sehit ve gazilerimize minnettariz. Onlar vatanimiz için görev yapmis askerlerimiz ve güvenlik güçlerimizdir.”
Yapilan karsilikli konusmalarinda ardindan Kirklareli Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan’a tesekkürlerini sunarak Belediye binasindan ayrildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol