Muhtarlıklarda askıya çıkan listeler 17 Ocak Perşembe gününe kadar askıda kalacak. Bu süre zarfında Kırklareliler muhtarlıklara gelerek seçmen listelerinden adlarını kontrol adebilecekler. Listede adı olmayan seçmenler gerekli evrakla bilgikte İlçe Seçim Başkanlığına başvuracaklar.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi seçmen listelerini hazırladı. Muhtarlıklarda askıya çıkan listeler 17 Ocak Perşembe günü mesai bitimi yani 17.00’a kadar askıda olacak.
YSK'nın 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için hazırladığı seçmen listeleri muhtarlıklarda askıda yerini aldı. Seçime yaklaşılan her gün siyasi partiler kadar vatandaşlarda yurttaşlık vazifelerini yerine getirmek için yapmaları gereken şeyler belirleniyor.
Seçmenler adres değişikliğini nasıl yapacak?
Belirlenen tarihler içerisinde, adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenler ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurarak, nüfus müdürlüğü tarafından tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederek adres değişiklik işlemini gerçekleştirebilirler.
Öğrenci ve seçmen kütüğüne kaydı olmayanlar ne yapacak?
YSK seçmen kütünde kaydı olmayanlar ve ikametgahının bulunduğu yerden başka şehirde öğrenim gören öğrenciler için açıklamalarda bulundu; “Seçmen kütüğünde kaydı olmayanlar, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler. Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinin üçüncü fıkrası gereği özel vekâletname ile başvuranlar sadece vekâlet veren adına adres beyanında bulunabilirler.
Nüfus müdürlüklerince diğer adres (ikinci adres) beyanı alınarak yapılan tesciller kayıt için yeterli değildir. Diğer adresinde oy kullanmak isteyen seçmenlerin, nüfus müdürlüklerine başvurmak suretiyle, diğer adreslerini yerleşim yeri adresi olarak tescil ettirmeleri gerekir.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol