7 Haziran 2015 25. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nin ardından Hükümeti’nin kurulamamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104, 116 ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi
Kanunu’nun 8. maddeleri uyarınca, Cumhurbaşkanınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel
Seçimlerinin yenilenmesine karar verilmiş ve bu karar 24/08/2015 tarihli, 29455 sayılı Resmî
Gazete'nin Mükerrer nüshasında yayımlanmış olup, durum Bakanlar Kurulunun 25 Ağustos 2015 tarihli ve 2015/8060 sayılı kararı ile Resmî Gazete’nin 25 Ağustos 2015 tarihli, 29456 sayılı 3.
Mükerrer nüshasında ilân edilmiştir. Akabinde belirlenen 1 Kasım 2015 tarihi, 26. Dönem Milletvekilliği Seçimleri olarak belirlenmiştir.
Kararın verilmesinin ardından 1 Kasım’da yapılacak olan 2015 Türkiye Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklara teslim edildi. Türkiye genelinde 175 bin 006 sandıkta 54 milyon 49 bin 940 seçmen oy kullanacak. İlimiz Kırklareli’de ise 851 sandıkta 264 bin 853 seçmen oy verme işlemini tamamlayacak.
“Vatandaşlarımıza
dağıttık”
1 Kasım’da yapılacak 2015 Türkiye Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtları muhtara teslim edildi.
Kırklareli’nin merkez ilçesinde, genel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar için güncellenen listeler ve seçmen bilgi kağıtları ilçe seçim kurulu tarafından muhtarlara teslim edildi. Seçmen bilgi kağıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kırklareli Merkez İlçe Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, Akalar Mahallesi’nde oy kullanacak toplam 2 bin 930 seçmenin, seçmen kağıtlarının büyük bir bölümünü ulaştırdıklarını söyledi. Ediş, 9 Ekim 2015 Cumartesi günü seçmen kağıtlarının muhtarlığa teslim edildiğini, çalışmalara hemen başladıklarını bildirdi. 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlerde oy kullanmak için gerekli olan seçmen kağıtlarını teslim aldıklarını ve seçmenlere ilettiklerini vurgulayan Ediş, “İlçe seçim kurulu tarafından seçmen bilgi kağıtları bize 9 Ekim tarihi itibariyle verildi. Bizlerde seçmen kağıtlarımızı dağıtmak için hazırlığımızı tamamladık. Hemen akabinde de mahalle sakinlerimize seçmen kağıtlarını ilettik.”
“YSK’nın sitesinden ulaşabilirler”
“Vatandaşlar ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilirler. Bununla birlikte kimlik veya sürücü belgesiyle seçimde oy kullanabilirler."
İlk defa oy
kullanacaklar için
YSK uyarıda bulundu
Yüksek Seçim Kurulu, 26. Dönem Genel Seçimleri’nde 18 yaşını dolduran ve ilk defa oy kullanacak olan seçmenlere uyarılarda bulundu. YSK, genel seçimlerde seçmenlerin yapması gerekenleri şöyle sıraladı:
“Birleşik oy pusulasını sandık kurulunca verilen çift mühürlü zarfa koyun.
Birden fazla parti ya da bağımsız adaya ayrılan bölüme mühür basmayınız.
Birleşik oy pusulasına imza atmayın, herhangi bir işaret koymayın.
Mührü tercih ettiğiniz partinin veya bağımsız adayın alanının dışına taşırmayın.
Yırtılan birleşik oy pusulaları geçerli değildir.
Zarf içine birleşik oy pusulasının dışında başka bir şey (Broşür, ilan, kağıt, vb.) koymayınız.
“EVET” mührünü tercih ettiğiniz parti veya bağımsız adayın alanına basıp basmadığınızı kontrol ediniz. “EVET” mührü basılmamış birleşik oy pusulaları geçersizdir.
Birleşik oy pusulasının arkasında sandık kurulu mührü bulunmalıdır. Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan birleşik oy pusulaları geçersizdir.
Sandık kurulunca verilen ancak o seçim için düzenlenmemiş biçim ve renkte olan birleşik oy pusulaları ve zarfı geçersizdir.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol